4 tips til indretning af terrassen - Brandavenue.dk

4 tips til indretning af terrassen

Foråret er over os, og nogle dage føles helt sommerlige! Hvis ikke din altan eller terrasse allerede er gjort sommerklar så er tiden inde til det nu. Læs med her og få 4 tips til indretning af din terrasse, så er du klar til både dage og aftner ude på bedste vis!

Foråret har nogle dage vist sig fra fineste side og minder os glædeligt om at sommeren er på vej. Det betyder mere udetid og derfor er det oplagt at gøre terrassen eller altanen sommerklar, så den er klar til mange gode timer udenfor med alt hvad det indebære.

Altanen eller terrassen kan indrettes på lige fod med hjemmet indendøre, og når der skal tilbringes mange timer udendørs er det vigtigt at man har alt hvad man behøver til at kunne slappe af eller hvad man nu skal tilbringe sine udetimer med. At indrette en skøn terrasse eller altan handler ikke kun om de rette havemøbler, det handler også om hyggen og alt det ekstra – bløde plaider, lanterner og ikke mindst smukke krukker eller potter med grønne planter eller blomster i.

Læs med herunder og lad dig inspirere til at få gjort dit ude område sommerklart, så du er klar til det varme vejr både til afslappende stunder eller når der kommer gæster.

1. Havemøbler danner rammen på terrassen

Møblerne på terrassen eller altanen skaber rammerne og er derfor et oplagt sted at starte. Har du de møbler dig og familien har brug for, nok siddepladser, et stort nok bord, måske en bænk, eller hvad er jeres behov? Havemøbler kan være mange ting og de behøver ikke blot at være kraftige træmøbler der kun bruges nogle dele af året. Vi forhandler en lang række lækre havemøbler som sagtens kan bruges indendøre resten af året, så du ikke skal opgive din ynglings loungestol i de kolde måneder. Når det kommer til havemøbler betyder pladsen meget, så an på om du har en altan eller en terrasse, vil pladsen også være med til at afgøre hvilke og hvor mange havemøbler du skal have. Så uanset om du skal indrette en lille altan, et orangeri eller en stor terrasse, så kan du indrette med lækre og komfortable møbler, der understreger din indretningsstil.

Havemøbler 

2. Gør plads til planter

Planter gør glad, og uanset om du har en lille altan eller en stor terrasse, så er det et must med i hvert fald bare lidt planter eller blomster. Især hvis du bor i byen, vil lidt grønt gøre godt for humøret og stemningen på altanen. Plant smukke planter og blomster i krukker og potter i lige den stil du foretrækker i din indretning, og lad dem også være med til at definere stilen i din udendørs indretning. Du kan også rykke planterne udenfor i fine kurve, og nyde den afslappede stemning dette giver.

Få klargjort dine gamle potter og krukker, hvis du har sådan nogle, så der kan plantes nyt i, og måske du mangler nogle større krukker så du kan plante flere blomster samlet. Dette kan være en god ide, hvis pladsen er lidt trang. Ellers kan du nemt pifte din krukke samling op med en énkelt eller flere i lidt friske farver. Tilføj i år nogle fine keramik potter som fungere som smuk kontrast i en indretning med træ, natur og blide sommerfarver – som jo er oplagt på terrassen.

Urtepotter kommer i alle størrelser og farver, og der er ingen regler for kombinationen mellem farverne og mønstrene, tit kan man være lidt mere modig med udtrykkene udendørs. 

Brug fx House Doctors store urtepotte, Terra, og kombiner dem med de populære Artist urtepotter i keramik, og bland så disse med fine grønne keramik potter, for et personligt udtryk udendørs.

Lanterner

3. Skab hygge udenfor med stearinlys og lanterner

Når vi kommer længere hen er de danske sommeraftner de allerbedste og det at kunne sidde ude i varmen om aftenen og hygge, er noget af det hyggeligste. Til aftenhyggen på terrassen eller altanen er lanterner og stearinlys oplagte hyggespredere, og de smukke lanterner i glas eller naturlanterner pynter også smukt i dagtimerne. Tilføj lanterner i forskellige størrelser og materialer, og lad dem smukt pynte i hjørnerne af terrassen eller hvis du har en mindre altan kan en lanterne der kan hænges op være en god måde at få hyggen fra lanternen, uden at bruge gulvpladsen til den.

Smukke lanterner vil også pynte i dagtimerne, og du kan nemt bruge lanterner i rattan eller flet til at skabe en afslappet atmosfære og en sommerlig fornemmelse på din terrasse eller altan. 

House Doctor er mester i fine lanterner, og du kan se en del af sortimentet her hos BrandAvenue online.

Urtepotter og krukker

4. Lad tæpper og puder være prikken over i'et til udelivet

Både til de lune sommeraftner og til dagene udendørs er det nødvendigt med nogle lækre bolig tekstiler udendørs. Lækre hynder til havestolene, eller en pude til loungestolen, og nogle tæpper både til brug på græsset men også til at tage om sig når det bliver koldere hen af aftenen. En lækker plaid i fine farver pynter smukt over bænken om dagen og kan praktisk tages i brug hvis det bliver køligt. Fine puder i flotte sommerfarver kan nemt friske nogle ældre havemøbler op, eller en bænk og er også med til at skabe mere komfortable siddepladser udenfor. 

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK