Boligindretning 2021 - 10 boligtrends der hittede - Brandavenue.dk

Boligindretning 2021 - 10 boligtrends der hittede

Nu siger kalenderen 2022, og vi ligger derfor et nyt boligindretningsår bag os. Men hvilke boligtrends herskede i det forgangne år? Og hvilke vil mon fortsætte ind i dette nye år?

Læs med og bliv klogere på boligtrends fra 2021.

Indretning af hjemmet har fået et helt nyt fokus i både 2021 og året før det, 2020, da flere har tilbragt mere tid hjemme og indretning af hjemmet og ens bolig har derfor fået et andet fokus. Nogle af de tendenser vi så indenfor boligindretning i 2021 har derfor taget danskerne med storm og rigtigt mange har taget årets tendenser og trends til sig i deres indretning, og fundet en fornyet glæde i at indrette og gen-indrette sit hjem. Læs med herunder og bliv klogere på det forgangne års indretningstendenser, som bl.a. byder på farver, keramik, åbne hylder og komposit!

Boligtrends 2021

Boligtrend: Farvet indretning

Hvor at vi i begyndelsen af 2019 og i 2020 så mange farver på væggene, er farverne i 2021 rykket til interiør, møbler og tekstiler i de danske hjem. I 2021 var der knald på farverne på flere aspekter af indretningen, og det var i mindre grad væggene der blev malet.

Hvor så vi den: Farverne kom ind i folks hjem gennem farverige drikkeglas, farvede glas vaser, tekstiler som puder og tæpper i farver og selvfølgeligt farvede sofaer og loungestole. Lige når det kommer til farver, kan du læse mere om de farverige trends fra 2021 herunder, for farver har generelt domineret de bolig trends vi så i 2021, og de mange farver er ikke på vej ud foreløbig!

 boligtrends 2021

Boligtrend: Terrazzo og komposit

De flotte og unikke sammensætninger der kan laves med terrazzo og komposit fik virkeligt sit indtog i 2021, og mange mindre virksomheder spirede frem med de fine materialer. Begge materialer er kendetegnet ved det mix af materialer der netop giver et unikt mønster eller mosaik lignende mønster - dog er de to lavet af helt forskellig sammensætning af materialer.

Hvor vi så den: Alle steder! Men fortrinsvis på bakker, lysestager og opsatser. De større virksomheder tog det også til sig og især terrazzo er set som komponent i mange møbler, borde og opsatser samt et hav af forskellige lysestager. Terrazzo og komposit er et mix af mange forskellige farver eller nuancer og det levende og legende udtryk det kan give har netop understøttet den farverige indretningstrend der har hersket. Med inspiration fra både naturen og det legende udtryk, har de fine mønstre virkeligt været en boligtrend anno 2021 - og komposit og terrazzo er da slet heller ikke på vej væk, så du kan roligt sætte dine farverige lys i terrazzo lysestagerne lidt endnu..

boligtrends 2021 terrazzo

Boligtrend: Organiske former i indretningen 

Legende og nærmest helt levende former inspireret af alt fra naturen til kvindekroppen har præget interiør og indretning i 2021.

Hvor vi så den: Der er virkeligt blevet leget med formerne og især med vaser, krukker og keramik har vi set en fremgang i de organiske former, og det mere bløde udtryk med disse organiske former har virkeligt kunne bløde den ellers skandinaviske indretningsstil op.
Det uperfekte perfekte, hvor former og overflader er rundede, krakelerede eller smukt udformet i forskellige former giver endnu mere personlighed til indretningen og de fine former er kommet for at blive. Det organiske udtryk er både kommet til udtryk i keramik vaserne men også i glas vaser, wall art og på lysestager. Endnu en boligtrend fra 2021 som vi roligt kan tage med ind i dette år.

boligtrends 2021 til boligen

Boligtrend: Hjemmekontor

Det er ikke ofte at et helt rum eller for mange et nyt rum i hjemmet, sådan kan leve op til at være indbefattet af en boligtrend, men hjemmekontoret er gået fra ikke rigtigt at være en ting til at langt de fleste har måtte finde plads eller rum til et sådant i deres hjem, og det har præget indretningsscenen i 2021.

Hvor vi så den: Fra at nogle i 2020 valgte at indrette et hjørne i hjemmet til en slags hjemmekontor, har mange i 2021 måtte indse at hjemmearbejde var kommet for at blive, for mange af os – og om det er tvungen eller en nyopfunden glæde, så har mange tyet til at indrette et ordentligt hjemmekontor, så det kunne passe i resten af hjemmets indretning og så det ikke bare var en plads ved spisebordet eller i stuen. Det har gjort design skriveborde, flotte bordlamper, skrivebordsopbevaring og organizers samt behagelige stole til efterspurgte varer og vi har set alle vores leverandører komme med gode bud til hjemmekontoret anno 2021.
En ny arbejdsform har set lyset og vi spår at mange vil vælge netop hjemmearbejde til i de kommende år, så vi forventer flere flotte skriveborde, organizers og bordlamper i dette år. 

boligtrends 2021

Boligtrend: Flet møbler

En kommode med flet låger, en flettet puf eller skammel eller en rumdeler med smuk flet, flet er stadig en ting og ikke kun i de ellers grønne hjem. Flettet er typisk i rattan eller bambus og har en lys træ farve.

Hvor vi så den: Fletmøbler var ikke en ny trend i 2021, men derimod en trend der stålfast fortsatte, og den er skam ikke på vej ud endnu. Det flotte flet giver en vibe af sommerhus, ny nordisk indretningsstil gjort mere afslappet og man skal ikke lede længe efter et smukt hjem med en vitrine med fletlåger. De flettede skønheder passer smukt ind i de flestes indretningsstile og går også hånd i hånd med at flere ønsker at bringe naturen ind i deres indretning og bruge mere naturligt og neutrale farver. Du kan nemt kombinere de flettede møbler med nye trends, og mens fletmøbler også har en naturlig forbindelse til 70'ernes indretning, ser vi ikke at de flettede møbler er på vej ud, men de får ikke lov at pryde de nye kollektioner i så høj grad i dette år.

boligtrends 2021 fletmøbler

Boligtrend: Farvet glas

Smukt farvet glas i alle udformninger af interiør til indretningen er at finde hos de mange danske designhuse

Hvor vi så den: Det farvede glas har spredt sig bredt i interiør kategorien og det er nu ikke kun drikkeglas og kander, men også farvede glas vaser, lysestager og fade. Det farvede glas giver farvesprøjt til hjemmet og i uanset om du har et meget farverigt hjem eller blot nogle få udstikkere, så har det farvede glas fået sit indtog hos danskerne. Kombiner de farvede glas interiør sager med mere neutrale farver, lad nogle farvede drikkeglas lyse op i borddækningen med ellers klassisk hvid eller lad en farverig glas vase tage opmærksomheden i vindueskarmen. Det farvede glas ser vi også meget af i de nye kollektioner, og i år vil der blive leget endnu mere med udtrykkene gemmen kombinationerne af farver og glassets former.

boligtrends 2021

Boligtrend: Keramik alle steder 

Keramik kunne have sin helt egen artikel, for 2021 var bestemt ikke det første år at keramik hittede, omend 2021 blev året hvor keramikken for alvor kom ud til alle danskere og ikke kun de dedikerede boligentusiaster.

Hvor vi så den: Keramikken anskues nu fra helt nye vinkler og især de uperfekte keramik kopper har vundet frem i de danske hjem. Keramikken har hittet i 2021 særligt på grund af det legesyge udtryk keramik kopper, skåle og vaser har, og det har virkeligt talt ind i den mere personlige indretningsstil der har været fokus på i det forgangne år. Keramik bølgen er stadig høj, og vi kan se at både House Doctor og Speedtsberg fortsat har mange smukke keramik fund i deres kommende kollektioner. Hvor at keramik i 2020 meget var til bordet og blev den naturlige forlænger at den lange periode med stentøj, med kopper og stel, så har keramikken spredt sig i 2021 til et stort fokus på vaser og skåle til boligen, med netop de organiske former som er vundet frem. Keramikken vil forventeligt blive set anvendt i dette år i højere grad i andet interiør, fade, lampefødder og lysestager.

boligtrend 2021 keramik

Boligtrend : Kunstige blomster i hjemmet

Det er ikke længere kun blomster der kræver vand og sollys der præger indretningen - papirsblomster og kunstige blomster har fundet vej til vores hjem!

Hvor vi så den: Flotte blomster der holder og pynter, hvad er der ikke at kunne lide? Om det er de mange timer hjemme eller begrænsede muligheder for at kunne komme ud, der har været medvirkende til denne trend vides ikke, men i stedet for at udskifte buketten hver uge har vi set mange smukke udgaver af kunstige blomster til pynt i hjemmet i stedet for den ægte varer. Både papirsblomster og kunstige virkelighedstro blomster har hittet, og faktisk har flere kombineret netop disse.
De flotte papirsblomster gik der virkeligt trend i og mens nogle kastede sig over projektet selv (ny idé til hobby måske?) spirede det også frem med udgaver man kunne købe. De flotte papirsblomster holder og er smukke at se på. Hvis ikke du har modet til selv at lave nogle, kan kunstige blomster også være løsningen. Kunstige blomster laves nu virkeligt smukke og er nemme at forveksle med ægte blomster - forskellen er bare at du får en buket der holder altid og du kan nemt skifte rundt i bukettens udtryk ved at kombinere på kryds og tværs. Smart!

boligtrends 2021

Boligtrend: Åbne hylder (i køkkenet)

De smukke hylder, oftest i egetræ eller flotte farver, har tilført både charme og mere personlighed til alverdens køkkener, og det har været fedt at se et fokus på netop at forsøge at indrette køkkenet med mere personlighed gennem disse fine væghylder. 

Hvor vi så den: Om trenden med åbne hylder, i primært køkkenet, startede på grund af den massive trend med keramik kopper eller ej, vides ikke, men alle steder i 2021 var der hylder og mindre væghylder at finde i køkkener rundt omkring fyldt med tidens keramik kopper. Hylderne har ligeledes lagt vægt på at vise personlighed og vi har set mange smukke stilleben, ikke kun med kopper, på de åbne hylder rundt i hjemmet. Af boligtrends fra 2021 vil denne med hylder, klart tage den mest klassiske plads, og du skal bestemt ikke være bange for at investere i én eller flere fine hylder i dette år. Hylder og væghylder fortsætter deres popularitet i 2022 og vi kan se at alle vores leverandører har designet endnu flere smukke væghylder i både egetræ, farver og metaller – så hvis ikke du allerede har anskaffet dig en eller flere smukke hylder, kan du roligt gøre det!

boligtrends 2021 åbne hylder

Boligtrend: Metal vaser

Metal har luret i indretningen i forskellig grad og med forskellige metaller i mange år, men metal fik for alvor en plads i interiør afdelingen sidste år, og vi så rekord meget interiør i de smukke metaller, heraf mange smukke vaser.

Hvor vi så den: Især vaser i metal var et hit det forgangne år, og metal vaserne kommer i mange forskellige smukke udformninger, men essensen af netop denne kombination udgør en flot blanding af feminin og rå, og hvor vaser ellers typisk er tænkt som glas og som havende et mere let udtryk, har metal vaserne givet kontrast til de ellers florlette glas vaser.
De rå og samtidigt klassiske metalvaser er smukke og mere bestande interiør glimt i indretningen og med de trendy evighedsbuketter eller papirsblomster, får du en blanding af de udtryk der smukt harmonere med den moderne og mere personlige indretningsstil. Metal vaser er kommet for at blive, så du kan roligt lade dine leve videre i indretningen, og hvis du endnu ikke har anskaffet dig en smuk metal vase kan du lade dig inspirere af det smukke udvalg fra House Doctor, som bestemt ikke har designet den sidste metal vase endnu.

boligtrends 2021

Nu er du blevet klogere på boligtrends 2021, og vi glæder os til at se hvilke boligtrends der kommer til at præge 2022. Når det kommer til boligtrends er de langt fra en døgnflue, og vi ser at de fleste trends der rigtigt får fat kan varer helt op til et par år, omend at trenden typisk vil udvikle sig gennem dens tid.
Læs flere af vores guides, trends og artikler her.

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK