Bring naturens sanseunivers hjem - Brandavenue.dk

Bring naturens sanseunivers hjem

Naturens sanseunivers er ofte årsagen til den inspiration, som lægger bag interiør. Sanseuniverset er både looket og stilen i interiør, men også selve førligheden. Dette kommer til udtryk i naturens materialer og farvenuancer. Materialerne bringer også følesanserne i spil, disse sanser er fokuspunktet i denne guide. I denne inspirationstekst bliver du guidet, gennem de følesanser, naturen bringer og hvordan netop disse bringes ind i dit hjem.

Få naturens sanser ind i stuen

Sensommeren minder os om, at efteråret og de koldere dage, er lige rundt om hjørnet.
I stedet for at sidde ved altanen eller terrassen og nyde naturen til sent ud på aften, bliver det nye samlingspunkt for gæsterne og alene hyggen, hjemmets stue.
Så hvordan kan vi stadig føle naturen omkring os, mens vi sidder indendørs? Læs her små tricks til, hvordan du kan berige følesanserne i stuen med følesansens fornemmelser og naturens farvepalette, så du kan lade disse føre dig tilbage til den afslappede og kreative natur. 

Kontraster skaber balance

Naturens farvepalette varierer efter sæson, men kontrasterne i sansningen af naturen varer ved.
Barken fra træerne, nåletræernes kogler, bladenes mønstre og det bløde græs lader os mærke naturen gennem følesanserne. Disse kontraster af det bløde og rå, kan bringes ind i stuens indretning på samme måde.
House Doctor potte
Sofaen, der har stuens hovedrolle og giver det overordnede indtryk, kommer i et utal af tekstiler og farver. Derfor er det vigtigt at fokusere på de kontraster man ønsker i stuen, med udgangspunkt i ens sofavalg. House Doctors sofaer varierer af i materiale og farver, eksempelvis kan man med det sandfarvede- og grå bomuldsmateriale, give stuen et stilfuldt rå udtryk med mønster i bomuldsmaterialet. Hvorimod det grønne velour, giver changeringer i farverne og et blødere og mere feminint udtryk til indretningen.
For at skabe direkte kontraster til sofaens udtryk eller tekstilerne, benyttes puder eller tæpper som modsat kan give et spil af skarpe mønster eller tilføje den behagelige stemning i stuen ved rolige nuancer. Heldheden af kontrasterne skaber en sanselig indretning, hvor der er plads til at udfolde kreativiteten og fordybelsen i nuet.
House Doctor sofa

Træets egenskaber i indretningen

Bring det uperfekte ind i stuerummet med træets rå æstetik og lad de naturlige nuancer skabe en beroligende atmosfære for sindet. Træets smukke og unikke træsorts mønstre, kommer i et utal af sorter, som giver stuen liv og bringer følesansefornemmelserne i spil. Til den skandinaviske indretning vil kombinationen af naturen og det rene moderne look, kunne være det lyse træ eller sildebenets mønster. Disse træsorter kan optræde i form af en skænk, kommode eller vitrineskab, for at give en hyldest til træets smukke mønstre i alt sin enkelthed. Træhylder kan give udtrykket af træets grene, som giver et hav af forskellige muligheder til kontraster og forskellige følesanse fornemmelser i farvepræget potteplanter og kreativ keramik.
Hübsch kommode
En simpel måde at bringe naturens træ ind i stuen uden større omrokering, kan være unikke bakker, skulpturelle lanterner eller flettede kurve i træ, trælook eller bambus.
Den uformelle bambus kommer ofte i forskellige størrelses kurve og er nyttigt til at opbevare ens tæpper i kurve på gulvet eller kan til småopbevaring, stå på hylde eller helt unikt hænge i loftet. Se det store udvalg af bambuskurve her.
Lanternerne i træ eller bambus, bringes ind fra terrassen og kan give stuen et skulpturelt element. Når lanterner tændes, gives der en helt unik stemning, ved de træfarvede lanterner. Denne stemning kan give sansningen og følelsen af, bålet eller grillen om sommeren. Lanternerne bringer netop denne følelse indendørs, når efteråret eller vinteren er lige rundt om hjørnet. Træbakker, som de rustikke House Doctors Chaklota i brun, kan dekorere sofabordet med et autentisk udtryk og benyttes til stearinlys.

De varme nuancer

Farvepaletten til efteråret er de gyldne varme nuancer, der oftest er at finde i naturens blade, som changerer i farverne fra kaffe, okker til rustrød. De mørke, mættede og brændte nuancer, skaber den hyggelige hjertevarme stemning. Kontrasten til efterårspaletten er de mørkeblå og -grønne nuancer, som tilføjer en elegance til hjemmet.
House Doctor kurv
Messing i interiør, er et af de nyere elementer inden for indretning i stedet for det klassiske sølvlook. Messingens nuancer varierer fra den rustrøde til et mere gyldent guld, disse farver kan sammenlignes ved følelsen af solens gyldne skær, når lampes lys rammer metallet. Interiør i messing kan spottes i alt fra små opbevaringsmuligheder, lysestager, lamper eller større møbler, med messing håndtag eller -ben. Se eksempelvis House Doctors opbevaringsmuligheder til småopbevaring eller messing kurve til eks. tæppeopbevaring. Det danske Speedtberg, har et smukt messing vitrineskab, der vil fremvise ens service på en helt unik måde.
Lamper i messing eller lampeskærme i afdæmpede farver, får lyset til at omfavne rummet på den helt ønskede facon. Lamper i messing, fås i alle skulpturelle og stilmæssige lampetyper. Til stuen virker loftslampen, som den overordnede lysbringer i midten af stuen eller til et smukt læsehjørne.
Gulvlampen kan ved siden af eller bag ved sofaen, fremhæve hyggen og den bløde sanselighed, som sofaen tilbyder. Små bordlamper, kan give det perfekte skarpe lys til bogen, der skal læse eller de kan fordeles rundt i stuen og give en illusion af små stjerner, eller det helt tredje, hvor kun fantasien sætter grænser. Se eksempelvis denne smukke bordlampe fra House Doctor.(billede af tågelampe)
Lampeskærme i farvet glas kan give den sensuelle sanselighed, ved afdæmpet toner i mørke nuancer af grå, grøn eller den smukke gyldne rødlige brun. 

Skab personlighed med keramik

Der er leg i keramikken, der minder os om det perfekte i det uperfekte. Keramikken skaber karakter og personlighed, hvilket kan være med til at bringe kontrasterne ind i stuen fra naturen.
Det smukke ved den rustikke keramik, der passer til den nordiske stue, er med til at give dekorationen et sidste touch af naturens rå facader.

Keramikvaser kommer i mange forskellige størrelser og variere i udtrykket. En mat keramikvase, sætter fokus på planten eller de evighedsbuketter, den holder. Den nedtonede keramik urtepotte i neutrale farver og glatte overflader, gør den til en alsidig krukke og skjuler, med et minimalistisk og moderne touch, der også kan skabe de søgende kontraster. Modsat kan den farverige keramikvase, benyttes til at give stuen flere rå farveudtryk.
House Doctor potte
Udover keramikkens farveudtryk, kan den også bryde op med stuens rene linjer, hvis det keramiske har et skævt udtryk. Dette medvirker til at det også kan bruges, til et knust udtryk i sin egen særpræget enkelthed, ved eksempelvis småopbevaring. Skåle til sofabordet, pynter og byder på en oplagt mulighed til snacks, fredagshygge eller stearinlys, som hvis man var ude på altanen eller terrassen.
 

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK