Dæk det perfekte bord til sæsonen | Brandavenue.dk

Dæk det perfekte bord til sæsonen

Vi går festernes tid i møde, og uanset om det er årets julefrokost, eller en hyggelig lørdag aften med venner, vil et lækkert dækket bord skabe rammerne for aftenen, så lad os guide dig til nemt at dække et smukt bord lige til denne sæson!

Du kender det nok lige så vel som os. Du venter gæster, måske til en af årets julefrokoster, en fødselsdag, en aften med gode venner eller bare en lørdag aften der skal være lidt mere særlig - du vil skabe den perfekte aften og borddækningen er som bekendt altid blikfanget og skal gerne danne rammerne om jeres samvær med maden som du har kælet for og vinen der er nøje udvalgt dertil. Lad os herunder inspirere dig til et perfekt dækkket spisebord - et bord med personlighed og som passer lige til din stil og din anledning.

Lad en smuk borddækning skabe rammen

I virkeligheden kunne vi nævne en lang række af anledninger, hvor vores gæsters indtryk af bordet er i højsæde og vi gerne vil kunne sætte os ned til et bord der passer lige til anledningen. Det er ikke blot til de særlige lejligheder at borddækningen gerne må funkle. Morgenbordet på en fredelig søndag nydes lidt ekstra når man kan møde et indbydende opdækket spisebord. Uanset lejligheden, handler det om at skabe glæde i hverdagen, og til fest - og dette kan starte med et lækkert dækket bord. Så lad os dykke ned i den kreative borddækning, hvor vi kan mixe og matche klassikerne med tidens trends. Og husk! Borddækning har ingen grænser og du kan frit lade fantasien danne rammerne for hvad der skal indgå i din personlige stil ved middagsbordet.

House Doctor borddækning

At mixe og matche farver og materialer er én af de største trends indenfor boligindretning og det gælder selvfølgelig også ved spisebordet og en lækker borddækning.Farver skaber liv og særligt, når de får frit spil til at komplimentere hinanden. Farvet glas er kommet for at blive og du kan nemt kombinere forskellige designs og størrelser af glas efter din smag. Arranger forskellige farvede drikkeglas til hver kuvert og kombiner gerne med en smuk karaffel i farvet glas, så du skaber form- og farvespil. De farvede glas kan både være drikkeglas, vinglas eller ølglas - lige de glas i skal bruge til jeres drikkevarer. Så kombiner farver i glas på bordet, så tilsættes din personlige stil i opdækningen og gæsterne mødes af fine detaljer at gå på opdagelse i.

Mix udtryk, farver og materialer

Og netop det at mikse farver og materialer kan absolut tages med ind i mange af bordopdækningens elementer. Med stel, serveringsfade, skåle og salatbestik er der et hav af muligheder for at tilføre bordet ekstra wow-factor. Hvad end du er til porcelænstel i dusede farver eller måske de mere dæmpede tallerkener og skåle i stentøj, så er det kun fantasien der sætter grænser. Prøv foreksempel at kombiner middagstallerkner i stentøj med dessert eller frokosttallerkner i klassisk procelæn - de to materialer skaber flotte kontraster, og an på farverne af dem kan de skabe et unikt bord. Du kan prøve dig frem med de tallerkner du har derhjemme, og overveje om du mangler nogle nye til at pifte din borddækning op.

Du kan med fordel have en enkelt farvekombination til middagstallerkenerne i porcelæn og matche dem med en glasskål eller et fad i en komplimenterende farve - det kan være en mindre vovet måde at matche materialer. Du kan også køre et stentøjs tema i alle tallerkner og serveringsfade, skåle m.m., og så kombinere med lette drikkeglas, eller kombinere alle tænkelige materialer i glas, tallerkner og skåle, men så vælge ét farvetema og på den måde skabe ro for øjet i en smuk borddækning - der er ingen grænser og kun din fantasi sætter grænserne. 

House Doctor borddækning, skåle

Top gerne disse kombinationer med et ekstra element, som f.eks. bestik i messing. Messingbestik er en smuk detalje til det veldækkede bord, kan nemt kombineres med et væld af farver og ser super flot ud til både porcelæn, stentøj og glas.

Brug messing til den moderne borddækning

En anden messing detalje kan være en smuk stor lysestage på bordet, eller en fin vase. Selve dekorationen på en smukt bord - altså alt det foruden nødvendighederne såsom tallerkner, glas, bestik og skåle - kan virkeligt også definere et bord, og kan være et sikkert sted at starte hvis ikke du har så meget service at eksperimentere med. 

Og lad os ikke stoppe her, for tekstiler bør aldrig udelades af opdækningen af et smukt bord, uanset lejligheden. For faktisk som første skridt, bør du lægge en flot dug. Om dugen skal være diskret grå, farverig, eller noget helt tredje er op til din borddækning. 
Naturmaterialer er en stor trend indenfor boligindretning, så hvorfor ikke også benytte muligheden for at bringe det på spisebordet? En smuk hør dug og en stofserviet er ikke blot nogle eksklusive elementer til bordet, men er også med til at skabe en hyggelig og klassisk stemning. Stofservietter tager din borddækning til det næste niveau, og er en nem måde at tilføre et mere eksklusivt element til din borddækning, istedet for de normale papirsservietter. Så dæk bordet med en smuk dug i hør eller bomuld og en stofserviet i samme materiale og en matchende farve, som prikken over i’et på det smukke bord.

House Doctor borddækning

Mulighederne er mange og fantasien din bedste ven. Glæd dig til at byde dine gæster til bords med opdækning der bliver mindeværdigt for alle. TIP! En smuk vase med blomster i eller en overdådig lysestage kan gøre rigtigt meget for dit smukke bord.

Indsend en kommentar