Få farver ind i dit hjem - Brandavenue.dk

Få farver ind i dit hjem

Bring flere farver ind i din bolig indretning! Farver giver glæde og farver understøtter din personlige indretning. Så uanset om du er farveglad eller farveforskrækket, så kan du læse med her og få inspiration til at bringe endnu flere farver ind i din indretning.

Farver er moderne

De sidste mange år har farver vundet frem alle steder i indretningen og hjemmet, både på møbler, interiør og på hjemmets vægge. De fine bolig influenceres hjem bugner af farvede vægge og farvede elementer i indretningen, og som aldrig før er farver i hjemmet et must, også i den mere minimalistiske skandinaviske indretning. Farver kan bruges på et hav af forskellige måder i dit hjem, og hvor meget farve du ønsker i dit hjem er helt op til dig. Skab en moderne stil med massere af personlighed i dit hjem, med brugen af farver. Læs med herunder og bliv inspireret til et mere farverigt hjem.

De mange måder du kan bruge farver i din indretning

Denne guide vil gennemgå måder at få flere farver ind i sin indretning, og den virkning farver kan have på dit hjems udtryk og stemning. Så uanset om du lever i et helt hvidt hjem nu, et retro inspireret univers, nordisk minimalisme, eller noget helt fjerde, så kan du her læse mere om farvernes virkning på din indretning og dit hjem.

Hübsch indretning

Farvede elementer

Du kan sagtens få liv og farve ind i din indretning uden at bruge en formue. Nogle få nye farvede elementer kan gøre hele forskellen for dit hjems udtryk. Bolig interiør med massere af farve på kan kombineres på mange forskellige måder og give en smuk helhed af et farvet hjem. Farvede elementer i dit hjems indretning, er ligeledes den nemmeste måde at eksperimentere med flere farver i din indretning. Der findes mange smukke bolig artikler i flotte farver du kan bruge til nemt at udskifte farverne i dit hjem, eller at prøve nye farver eller farvekombinationer i et rum. Farvede glasvaser, farvede plaider, farvede stearinlys, farvet service eller en smukt pude med mønster kan være den rette vej til et mere farverigt hjem. 

Et farvet hjem giver glæde

Hvis du derimode ønsker at gå all-in på farver i din indretning, kan du også gøre dette. Det er i højere grad en balancegang, for at sikre at det ikke bliver en stor farvelade, da de fleste trives med at der er en vis ro for øjet - dette betyder dog langt fra at du ikke kan leve i et fuldstændigt farvet hjem, det betyder bare at du med nogle simple overvejelser kan sikre at din indretning bliver moderne og trendy, fremfor cirkus og farvekaos.

Gør dig følgende overvejelser hvis du ønsker mange farver samlet i dit hjem, eller i et enkelt rum:

 • Hvis du ønsker hele farvepaletten repræsenteret i hjemmet, bør du overveje om du kan farveopdele dit hjem lidt, for eksempel per rum. Så kan du vælge bestemte farver eller farvetoner til bestemte rum, eller måske bare dele af farvepaletten til ét rum. Foreksempel kan du vælge rødlige, lilla og orange toner til et rum, blå og grønne til et andet og så videre - så skaber du ro i hvert enkelt rum, men får stadig alle farver i dit samlede hjem. Du kan også kombinere andre farver i et rum, så længe du ikke vælger hele paletten til ét rum. Kontrastfarver kan også fungere flot sammen, eller du kan vælge en rød tråd såsom foreksempel pastel farver, klarer farver eller hvad der nu giver mening for din bolig indretning.
 • Overvej at bruge farverne kun til dit bolig tilbehør - hvilket betyder at hjemmets vægge fx er hvide, lys grå eller en anden neutral tone, dine møbler er også mere simple i udtrykket med fx træ farver, metal og lignende, og så har du alverdens farver i bolig tilbehør. Farvede vaser, puder, plaider og stearinlys. Denne fremgangsmåde er især god hvis de mange farver mere er en trend for dig eller du ikke helt ved hvordan du har det med mange farver endnu. Farvet bolig tilbehør er altid en god start hvis du er ny til det mere farvede hjem, men også hvis du ønsker at kunne udskifte i dit hjems farver og stemning nemt, så er farvet bolig interiør et godt sted at starte.

Sæsonens farver

Det er naturligt at nogle farver passer bedre i de forskellige sæsoner, det vil de fleste nok mene, men langt de fleste farver kan faktisk bruges hele året rundt, hvis blot de bruges på den rigtige måde. En smuk farvet glas vase vil foreksempel nemt kunne fungere året rundt, da dens udtryk ændres med de blomster den har i, eller ved for eksempel at skifte ét pudebetræk kan du få de 5 puder i sofaen til at matche sæsonens farver og stemning. På den måde kan du nemt aktivt bruge farvede bolig interiør til ændring af din boligs udtryk og stemning, med nogle få parametre.

Hübsch indretning

Traditionelt set vil farverne følge sæsonen så der ønskes lysere farver i foråret og sommeren og mørkere farver i hjemmet i efteråret og vinteren. Altså fx er solgul, orange, pink, lys grøn og lys blå, klare farver og foreksempel dette års hitfarve lavendel - oplagte til de lyse måneder og til at bringe sommeren og varmen indenfor i din bolig indretning. I de koldere måneder ser vi mere farver som karry gul, bordeaux, midnatsblå, mørke grøn, mørk rød og andre mørkere farver, som passer oplagt til indretningen i disse koldere måneder. Men mens at det er den gængse måde at tænker farver på, så ser vi jo netop nu at kombinationen af disse skønne farver ikke kun sikre dig farver i dit hjem der fungere hele året, men at du også kan skabe de smukkeste kombinationer i din indretning med netop kombinationen af nogle af disse farver. At kombinere den lavendelfarvede med den midnatsblå, den karrygule med den mint grønne, og den orange med den bordeaux - mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser for farve kombinationerne i dit hjem. Forsøg dig frem og find de farvekombinationer der lige præcis fungere i dit hjem.

Pift dit hjem op med farver

At tilføje farver til din indretning er en af de mest oplagte tiltag, hvis du vil pifte dit hjem op og give det nyt liv. Det er typisk den følelse man kan få med ens hjem, at det trænger til et nyt pust, et frisk pust - at der skal ske noget nyt. Her kommer farver i din indretning ind i legen, for uanset om du har få eller mange farver i din nuværende indretning i hjemmet, så er farver en genial måde at tilføre eller udskifte indretnings elementer i din indretning, og på den måde ændre udtrykket, stemningen eller det personlige i dit hjem.

Sådan kombinerer du farverne

Når du skal til at tilføje mere farve til dit hjem er det vigtigt at du finder ud af hvordan du ønsker at bruge farven, leder du efter ét farvet møbel, mange farvede interiør og pynte genstande eller eventuelt en blanding? For hvis du ved hvad du syntes dit hjem mangler, er det nemlig meget nemmere at finde de nye farverige favoritter til din bolig indretning. Så hav i mente hvilke farver der passer sammen.

Hübsch indretning, sidebord, lysestage

De mange smukke farvede møbler er virkeligt nogle der kan ændre udtrykket i din hjem. En smuk farvet sofa, farvede spisebordsstole, en reol med farve eller måske flere af dem samtidigt. Møbler med farve på er en livlig og opløftende investering, og et farvet møbel som for eksempel en sofa kan virkeligt definere et rum. Med en smuk for eksempel grøn sofa, vil du opdage hvor meget et møbel kan indtage et rum og hvordan resten kan stå i baggrunden for dette møbel. Om du ønsker ét farvet møbel til at dominere dit rum, eller ønsker at kombinere flere farvede møbler for et mere modigt, men også moderne look, er op til dig - du kan altid starte med ét.

Hvis du ønsker et farvet hjem, stadig med ro for øjet, kan du kombinere ét farvet møbel med flere små interiør genstande i matchende farver eller farvetoner, og på den måde starte din farverige indretning. Lige når det kommer til farver i dit hjem er der ingen regler, og kun du ved hvilke farver du trives i, og hvordan du bedst bruger farver i dit hjem. 

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK