Feng Shui farver i indretningen - Brandavenue.dk

Feng Shui farver i indretningen

Sådan bruges den ældgamle kinesiske indretningsfilosofi Feng Shui i dit hjem. Skab et harmonisk hjem med de rigtige farver. Læs med her og bliv klogere på hvordan du opnår positiv energi i dit hjem, ud fra filosofien om Feng Shui.

Du har sikkert hørt om feng shui, og måske ved du lige præcis hvad det er eller måske tænker du at det er noget overtroisk halløj fra asien? Feng shui har en lang forhistorie, men overordnet set handler feng shui om balance, og i dette tilfælde balance i din indretning og i dit hjem. Filosofien bag Feng Shui omhandler at de farver du vælger i din indretning og i dit hjem,  er med til at skabe balance i dit hjem og dermed balance for dig og dit sind. Feng Shui handler om mere end farver, men lige for nu er det farverne vi vil fokusere på.

indret efter feng shui

Sådan indretter du efter Feng Shui

Så hvad er feng shui indretning? Det er ikke en indretningsstil som sådan, som mange måske tror, det er mere nogle principper for indretningen af ens hjem, så man sikre balancen i ens indretning og hjem. Dette indkludere fx farvevalget, farvekombinationerne og i nogle tilfælde placeringerne af møbler fx. Dette er blandt andet for at sikre den gode energi det enkelte rum, og fx sørge for at energierne kan flyde frit i rummene og hjemmet generelt.

Det behøver ikke at koste alverden at indrette dit hjem efter feng shuis principper, for du behøver i princippet ikke at bruge nogle penge, mange af tiltagene vil handle om at rykke rundt i ens hjem og genindrette, så der opnås balance. 

Ved feng shui handler balancen om den gode energi og derigennem at opnå lykke. Filosofien bag feng shui bygger altså på forholdet mellem mennesker og arkitektur og indretning, og den balance der forsøges opnået gennem det forhold. Læs mere herunder og bliv klogere på hvordan du kan indrette efter feng shuis principper i dit hjem.

Farvernes betydning for din indretning

Ifølge Feng Shui er farver en vigtig del af dit velbefindende når du er i dit hjem, og alle farver er forbundet til de 5 elementer - jord, vand, ild, træ og metal. Ud fra dette skal man ifølge feng shui bruge bestemte farver eller farveskalaer i nogle rum, for at øge den positivt energi i det rum, og an på rummet er der forskellige faktorer der spiller ind.

 

indret med feng shui farver 

Sådan vælger du feng shui farver til dit hjem

Farver spiller en stor rolle i Feng Shui da energierne påvirkes af farver, og de farver du omgiver dig med vil derfor have stor betydning for din egen balance. Herunder kan du læse mere omkring de enkelte farver iforhold til rummene i dit hjem, for forskellige rum har gavn af forskellige farver.

Lad energien komme ind gennem entreen – ifølge Feng Shui er entreen et af de vigtigste rum, da al energien kommer gennem hoveddøren. Derfor skal entreen holdes ryddelig og overskuelig. Når det kommer til farvevalg skal der vælges få men glade farver, og de farver kan fx være på et tæppe, dørmåtten eller på entre møblet, alternativt på nogle pyntegenstande – eller til de mere vovede, på en væg. Feng shui farver til entreen kan fx være grøn, gul eller orange. De dynamiske og klarer farver er gode i fx entreen, da de symbolisere bevægelse.

indret med feng shui farver 

Velkommende farver i spisestuen og stuen - Brug orange, jordfarver, og grønlige toner i stuen eller spisestuen, da det er velkommende og indbydende farver. De er med til at skabe en god stemning og er oplagt i fællesrum og rum hvor man vil have godt selskab.

Berolignende farver til soveværelset og stuenNår det kommer til soveværelset, som et et rum mange ofte er i tvivl om farver til, er det oplagt med mere beroligende farver – her kan med fordel bruges mere neutrale farver i rolige toner som beige og brun, eller grønne og blå toner. De beroligende farver kan både være i lyse eller mørkere toner af farveskalaen, det vigtigste er at det ikke er alt for klare farver.

Da Feng Shui alt sammen omhandler balance, har Feng shui også et grundlæggende princip om altid at kunne opveje de dårlige energier. Dette betyder at ét forkert farvevalg fx, kan opvejes af andre farver og dermed skabe balance i rummet igen. 

Hvide vægge er ikke feng shui

Selvom mange nok vil tænke at hvide vægge eller fx møbler er det klassiske og nemme valg, så er hvid faktisk anset som en meget skarp farve ved Feng Shui. Feng Shui vil altid pege på en knækket hvid, helt lys grå eller helt lys beige i stedet for en helt hvid farve. Dette virker mere beroligende for sindet, og skaber dermed bedre energier i din indretning.

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK