Guide: skab en smuk borddækning - Brandavenue.dk

Guide: skab en smuk borddækning

Foråret er over os, og sommeren er om hjørnet. Vi går en tid i møde med hyggelige sammenkomster, og sæsonens konfirmationer, bryllupper og store sommerfester indbyder til lækre borddækninger hvor der er gjort lidt ekstra ud af det hele. Uanset om du skal dække op til 10 eller 100, kan du her få en simpel fremgangsmåde med brugbare tips, så du er sikret en borddækning med en rød tråd der med sikkerhed vil få dine gæster til at beundres!

1. Hvordan skal bordet bruges til din fest?

Før du går i gang med borddækningen skal du klarlægge hvad bordet skal bruges til, hvad der skal være plads til og hvad du gerne vil prioritere på bordet. Husk for eksempel at tage stilling til hvordan maden serveres for dine gæster – skal der være plads til at maden eller dele af maden står på bordet? Så skal der være ordentligt plads til det, uden at dine gæster eller bordpynt bliver mast! Ligeledes hvis du vil prioritere plads til en stor champagne eller vin køler, el lign, så sørg for at der er plads til dette, eller evt. sørg for at der er en ledig ende af bordet. Et godt alternativ er et afsætterbord eller en ekstra bord hvorpå maden eller drikkevare kan stå – husk at dække dette ekstra bord i tråd med det andet bord, så der kommer sammenhæng! Et ekstra langbord til mad og drikkevarer er en god ide til større sammenkomster som konfirmationer og bryllupper.

borddækning guide

På billedet: Bistro stel fra Nicolas Vahé // Serveringsgryder fra Nicolas Vahé // Stentøjstallerken fra House Doctor.

2. Vælg et tema for din borddækningen

Et smukt bord kombinere ro for øjet samtidigt med at det er detaljerigt. Så vælg et tema for din borddækning, som giver mening til netop din fest. Det kan være lige hvad du syntes, et farvevalg, et tema, eller andet, vælg noget personligt for konfirmanden, vælg ud fra sæsonen, gå efter et klassisk tema til et bryllup eller lignende. Ved at vælge et tema kan du nemmere sikre en råd tråd og navigere rundt i de mange valg til bordet.
Husk dernæst kun at bruge dét tema, for hvis du kombinere tidens mange farver, med natur elementer og et personligt præg med billeder, så sker der lige pludseligt rigtigt meget på bordet og du mister den røde tråd.
Du kan med fordel vælge en af tidens største trends inden for borddækning: borddækning med naturelementer og farver, klassisk borddækning med gammelt stel og detaljer, eller en yderst moderne borddækning med farverigt stel og alle tidens klare trend farver.

 borddækning guide

På billedet: House Doctor metal vaser // House Doctor pion stentøj opsat som kageopsats // House Doctor vinkøler // House Doctor Jersey lysestager

3. Fuldend borddækningen

Den smukke borddækning er detaljerig og du opnår et smukt bord ved brug af de detaljer. En smuk stofserviet, levende lys og et personligt bordkort, gør underværker for din borddækning, så gå efter disse 3 musts til en fuldført borddækning!

Eksklusive tekstiler til borddækningen

En dug kan gøre underværker for din borddækning og den vil med ét løfte din borddækning til nye højder. Brug dugen til at understøtte det valgte tema for din borddækning, fx vil en hvid dug skabe en mere klassisk og fin borddækning, en hørdug kan skabe en mere uformel kontrast til din borddækning, eller være det perfekte match til en borddækning med natur farver og elementer.
Derudover bør du overveje stofservietter. De kan tilføje noget helt andet til din borddækning end normale papirsservietter, og du har et hav af muligheder for at binde den, folde dem, m.m., eller som prikken over iét, samle dem i en smuk servietring. Tip! Som alternativ til en dug, an du vælge smukke dækkeservietter.

Stearinlys i de rette farver

Levende lys skaber hygge og liv til din borddækning og nogle smukke høje lys vil pynte på ethvert bord. Vælg den type stearinlys der passer til dit valgte tema til borddækningen, så du sikre den røde tråd. Vælg fx brune, beige eller hør farvede lys til borddækningen med natur elementer, vælg klassiske hvide kronelys hvis du går efter den klassiske borddækning med hvid dug, eller sæt kulør på borddækningen med en masse farvede lys, hvor du kombinere flere farver på stearinlysene. Du kan også mixe størrelser og typer af lys, fx klassiske hånddyppede lys med snoede lys.

Personlige bordkort

Bordkort er en oplagt mulighed for et mere personligt præg på borddækningen og her er det vitterligt kun fantasien der sætter grænsen. Du kan placere bordkort med en smukt bånd i, rundt om servietterne, du kan ligge det på vinglasset, du kan bruge små holdere, og selve bordkortet kan være håndskrevet, på farverigt papir, med en tegning fra konfirmandens barndom, eller hvad end du kan finde på!

Husk at du altid kan lave en prøve borddækning, for at teste om dine valg af tema, stel, blomster, dug osv. passer sammen som du tænker det!

Har du spørgsmål til borddækning eller vores produkter? Du kan altid skrive os en mail på info@brandavenue.dk, vi besvarere mails alle ugens dage.

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK