Hvilken sofa skal jeg vælge? - Brandavenue.dk

Hvilken sofa skal jeg vælge?

Sofaen er for mange samlingspunktet i stuen, og sofaen kan både være der man ligger med en film en fredag aften, men det kan også være sofaområdet man bruger til at afslutte en god aften med venner, med en kop kaffe eller en drink. An på dit behov kan du finde den sofa der passer lige til din stil og indretning. Læs vores komplette sofaguide herunder, hvor vi tager dig gennem de væsentlige punkter i valget af en moderne sofa, til dit hjem og guider dig i alt fra størrelsen af sofaen til hvilket design der kan passe til din indretning.

Når du skal vælge en ny sofa til stuen, er der en række ting kan tage med i overvejelserne før du beslutter dig for hvilken sofa du skal købe. Hvor stor skal sofaen være? hvilken farve passer til indretningen? Hvordan skal fastheden være? Vi har samlet 5 punkter til at gøre dit valg af sofa nemmere.

 

1. Den rigtige størrelse sofa

Når du skal vælge en ny sofa, er det en god idé at starte med at se på størrelsen af din stue og dit behov for siddepladser. Størrelsen og formen på din stue er afgørende når du skal købe din nye sofa. Har du brug for en 2 eller 3 personers sofa, eller skal der være plads til hele familien. Er din stue lille kan det være en god løsning med en 2 personers sofa og eventuelt tilføje en chaiselong, eller puf for ekstra siddepladser. På den måde tager sofaen ikke for meget plads i stuen men der er plads til at ligge med benene op. Har du pladsen og skal sofaen kunne rumme hele familien, er en House Doctor sofa i modulsektioner løsningen, da du her selv kan sammensætte størrelsen. Sammensæt hjørnesektioner med det antal midtersektioner der passer til dit behov, og tilføj en chaiselong på hver side af sofaen, så den danner en hestesko og indrammer sofabordet. På den måde afgrænser man sofaområdet og skaber er hyggeområde til mange gode timer med familien.

House Doctor sofa, Hübsch sofa, puf

2. Hvilke design og farver passer ind

Når størrelsen er fundet kan du begynde at se på udseendet og farve af din nye sofa. Hvis din stue er lille eller der ikke kommer så meget lys ind er en hvid eller lys sofa løsningen, da den vil lyse stuen mere op. Hvorimod hvis din stue er lys og åben, er en farvet sofa ideelt da den er med til at give kontrast, for eksempel en grøn sofa fra House Doctor til at skabe varme i indretningen.

Der findes et stort sortiment af designs på moderne sofaer når du skal finde det rigtige valg til din stue. Vælg en sofa i bløde runde former for at bryde med de lige linjer i stuen eller skab mere kant i stuen med en sofa med skarpe kanter for mere rene overflader. 

Hvis du ønsker et mere loungelook i din stue kan du gå med en moderne sofa med høj ryg og armlæn i en lidt kraftigere farve, der kan skabe kontrast til de hvide vægge.

 

3. Materialet og komfort 

Udseendet på møbler til stuen gør godt for øjet, men gå også efter hvad du føler er behageligt at sidde i, når du skal vælge ny sofa og se på dine behov. En blød velour eller bomulds sofa er både indbydende for øjet og lækker blød at ligge i og se en film med familien, hvor en lædersofa føles mere grov i overfladen, nem er at tørre af og holde ren hvis I har børn og sofaen skal tåle at blive spildt på en gang imellem.  

House Doctor sofa

Udover det praktiske i valg af sofa, skal du først og fremmest sidde lækkert og føle dig god tilpas. Hvis sofaen er der hvor I samles og skal se en hyggelig film, er det en god løsning med en blød og dyb sofa, hvor I kan ligge og slænge jer I, da blødheden er mere indbydende at ligge i og dybden gør der er plads til at flyde ud. En hårdere og fast sofa er ideel hvis I skal sidde og snakke over en kop kaffe med vennerne, gå her med en siddeplads der ikke er dyb, da dette og fastheden gør du sidder mere oprejst i den og ikke falder sammen.   

 

4. Med eller uden chaiselong 

En sofa med chaiselong er en god løsning til at få mere plads i sofaen uden at sofaen tager for meget plads i stuen, det er her også en god løsning hvis sofaområdet er til hygge og film, hvor I kan få benene op eller ligge lidt ned. En chaiselong passer godt til en hjørnesofa eller en modulsofa hvor du har en hjørnesektion samtid med at det indrammer sofabordet. Afhængig af din plads i stuen og behovet for antal pladser i sofaen, kan du gå med en eller to chaiselonger for enden af sofaen. En modulsofa med chaiselong er smart til at sammensætte helt som du ønsker, og du kan med chaiselong sektionen ændre placeringen afhængig af behov. 

House Doctor sofa, puf

5. Sofa med smart opbevaring 

Vi kan alle have brug for lidt ekstra opbevaring og her kan sofaen nemt tages med i brug. Hvis du har brug for at have gæster overnattende, er det en smart løsning med en sovesofa med chaiselong og opbevaring. Det vil som regel være et rum indbygget under sofaen, hvor du kan gemme det ekstra sengetøj eller tæpper og plaider til sofaen ned i, her udnytter du virkelig pladsen uden at det fylder og er til syne i stuen. Denne type sofa gør det også nemt og hurtigt at redde op til overnattende gæster eller hvis børnene har venner til overnatning. 

 

Levering og opbæring.

Hos Brandavenue får du hurtig levering af din sofa indenfor 3-5 hverdage. Kontakt os på enten mail: info@brandavenue.dk eller Tlf: 93404086 og hør om mulighed for opbæring af din sofa.  

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK