Indret med nordisk boheme - Brandavenue.dk

Indret med nordisk boheme

Overvejer du fornyelse i din indretning, kan du med rette kigge nærmere på den nordiske boheme indretningsstil, som både er cool, uformel og hyggelig. Med inspiration fra østen og i skøn kombination med nordiske lyse toner, får du en bolig med plads til massere af kreativitet og et uformelt udtryk. Lær mere om den fine indretningsstil her. Læs mere om boligtrends i vores guide: inspiration til boligindretning i 2022.

Nordisk boheme er en indretningsstil helt for sig selv, og det kan for nogen lyde som et lidt fluffy begreb. For nordisk og boheme – nogle vil mene de to stilarter stikker i to ret forskellige retninger, og at de måske ikke umiddelbart kan mødes – men det kan de, og det har de allerede gjort i mange moderne hjem. Så læs med herunder og bliv klogere på den nordiske boheme indretningsstil – hvad den indbærer og hvordan du indretter efter stilen i dit hjem.

House Doctor boheme, tæppe, kurv

Inviter nordisk boheme ind i din indretning

Hvis du tænker på boheme hvad tænker du så? Flere har nok et forhold til boheme som noget lidt farverigt, hippie agtigt med et væld af kelim tæpper og tekstiler. Men boheme indretningsstilen behøver ikke at indeholde hverken kelim tæpper eller et forhold til en spirituel verden, for at kunne fungere i dit hjem. Det er sandt at boheme indretningsstilen omdrejer noget uformelt og det er en boligindretningsstil der tillader en del kreativitet og som er med til at skabe afslapning, og et uformelt og hyggeligt hjem – dog i en nordisk stil. For det er nemlig den nordiske boheme stil vi vil kigge nærmere på i dag, og som er den stil flere og flere danskere lader sig inspirere af, når de indretter deres hjem.

Hvorfor skal du indrette efter den nordiske boheme stil?

Ved at indrette med udgangspunkt i en boheme indretning kan du opnå et hjem med en rar og hyggelig atmosfære, og de designs du vælger at indrette med skal understøtte dette. Foreksempel er House Doctor et glimrende eksempel på en moderne bohemisk indretningsstil. Deres uformelle indretning med materialerne og farverne i fokus, hvor de meget bruger de brune og varme toner og bryder det med metaller som messing og antik sort metal.
House Doctor har netop været med til at gøre en mere bohemisk indretning super cool i Danmark, og netop givet den et nordisk twist. Du kan derfor med fordel kigge deres vej hvis du leder efter indretningselementer til den mere bohemiske stil.

Vigtigste elementer til en boheme indretning

Der er nogle elementer der understreger den nordiske boheme indretning, og Materialerne spiller en stor rolle i alle indretninger, men især ved indretning efter et bohemisk udtryk er materialerne en nøglefaktor for det færdige udtryk i din bolig. Materialerne er som sagt med til at understrege boheme indretningen og give det uformelle udtryk man netop ønsker.

House doctor boheme, skulptur

Brug træ i den bohemiske indretning

Træ er et vigtigt materialer i den bohemiske indretning. Du opnår et naturligt udtryk og et afslappet udtryk ved brugen af træ i indretningen – og her er det ikke kun et egetræs spisebord eller en kommode i træ der tænkes på, selvom møbler i træ er oplagte, men brug også træ fade, træ vaser og knager i træ. Du kan med fordel kombinere flere træsorter og lade dem danne et spil i hjemmet.

De vigtige tekstiler

Selvom kelim tæpper ikke er nødvendige for at opnå den nordiske boheme indretning, så er tekstiler stadig en vigtig del af stilen. Det at kombinere tekstiler, bruge tæpper, puder og plaider og gerne med mønstre på, er med til at vise den mere bohemiske stil, med inspiration fra østen. Det kan sagtens være afdæmpede mønstre og det skal ikke være ét stort farvemix – tænk toner som brændt orange, brun, creme, grå og brune toner og måske en karrygul. Ved at anvende primært lyse farver sikre du en nordisk stil, som stadig tillader kreativitet og den feel som du ønsker gennem boheme indretningen.

Men tænk tekstiler ind i flere rum i hjemmet, og brug puder og tæpper i alle rum, sådan at du aktivt indretter med tæpper og puder . Afdæmpede mønstrede puder på bænken i entreen, i sofaen, på sengen osv. Gulvtæpper er oplagte til at skabe et bohemisk udtryk, og tæpper med fine mønstre og teksturer vil også skabe hygge i hjemmet. Brug gulvtæpper rundt i alle rum og i stuen eller køkkenalrummet kan du med fordel bruge flere tæpper, kombiner dem gerne for et kreativt udtryk i din boligindretning.

Skab kontraster med metaller

Metal, messing og lignende er vigtigt i den bohemiske indretning. Bakker og fade i metal og messing med indgraveringer eller mønstre er med til at understøtte den bohemiske indretningsstil og de skaber en flot kontrast til tekstilerne og træet i indretning. Brug metal og antikke sorte metaller for et råt twist til indretningen og brug messing til at varme udtrykket op og skabe endnu mere hygge. Bakker, urtepotter og fyrfadsstager i metal og messing er et oplagt sted at starte.

Plante fokus i indretningen

igen er det naturlige og det der minder om natur en vigtig del af boheme indretningen. Og hvad er mere naturligt end planter. Brug planter i alle størrelser, farver og sorter i din indretning, og kombiner planterne med store krukker i ler, keramik, træ eller kurveflet for et fuldendt udtryk der passer lige perfekt i den nordiske boheme stil. Brug også gerne større planter der kan stå på gulvet, foreksempel i store kurve – det vil give et afslappet udtryk, og hvis du placere en gulvplante i en stor kurv sammen med et mønstret gulvtæppe er du godt på vej til det bohemiske udtryk.

House Doctor boheme, dækkeservietter

Inspiration til at indrette efter den nordiske bohemestil

Indret stuen i boheme stilen

Stuen er et oplagt sted at indrette netop ud fra den nordiske bohemstil, da nogle af de vigtigste elementer oftest allerede er repræsenteret der – træ, tekstiler og planter. Ydermere er stuen et oplagt rum at ønske den mere uformelle og afslappede bohemiske indretningsstil. Du kan med fordel starte med tekstilerne i stuen – tilføj et par mønstrede puder til dine ensfarvede, og dekorere rundt med fine planter i kurve og store krukker. Af pynteting til stuen kan du gå efter antik metal interiør eller træfade eller kurve.

Bohemestemning på badeværelset

Hvis du er nået hjemmet rundt og er nået til badeværelset, og tænker om det overhovedet kan lade sig gøre at indrette det i en bohemisk stil, så frygt ej – det kan du sagtens. På badeværelset er det elementerne som tekstilerne og nøje udvalgt interiør der kan gøre forskellen. Tænk farverige håndklæder, eventuelt hamman inspirerede håndklæder, duftlys eller duftpinde, bakker i metal og et opdateret tæppe derude. Generelt hvis du får tilføjet lidt farve, godt med tekstiler og nogle kontraster til det ofte hvide badeværelse, så er du godt på vej. Hvis du har et småt badeværelse kan du læse vores guide til indretning af et lille badeværelse.

Nu du er blevet klogere på hvordan du indretter din bolig i boheme stilen, er det bare at kaste dig over det så du kan få de nordiske boheme udtryk ind i dit hjem. Det er vigtigt at pointere at du kan indrette hele eller kun dele af dit hjem efter den bohemiske indretningsstil, så du behøver ikke at genindrette hele hjemmet, du kan starte med et eller flere hjørner eller ét rum for eksempel.

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK