Guide: Indret dit hjem med tæpper - Brandavenue.dk

Guide: Indret dit hjem med tæpper

Tekstiler i hjemmet skaber hygge, en hjemlig følelse og tilføjer en charme og blødhed til indretningen som fungere som smuk kontrast til resten af indretningen. Tekstiler er vigtige for indretningen og i alle hjemmets rum, og især gulv tæpper kan være med til at definere et rum og opdelingen af det. Bliv klogere på indretning med tæpper i dit hjem, og få inspiration til brugen af gulvtæpper i hjemmets forskellige rum, så du finder lige det tæppe der passer til rummet

Praktisk gulvtæppe til entréen

Din entré er typisk det første du møder, når du træder ind af døren i hjemmet. Derfor er det vigtigt at gulvtæppet både passer ind i din indretning men at det også er et mere praktisk gulvtæppe. Vigtigheden i at det skal være praktisk er, at man tit oplever at slæbe jord og skidt med ind i entreen, så gå efter et praktisk tæppe der nemt kan gøres rent. Dette kan være et tæppe i jute eller hamp fx, det er typisk tæpper der er nemme at rengøre og støvsuge. Når du skal vælge tæppe til entreen er det oplagt at se efter de lange smalle gulvtæpper da de kan dække en større flade samtidigt med at den form passer godt til den typiske entré, alternativt kan et rektangulært tæppe være en idé, så det passer ved området hvor man kommer ind i entreen. Derudover kan en detalje som at bagsiden er skridsikker være en uundværlig detalje i hverdagen.

Se House Doctors mange gulvtæpper i gode materialer til entreen.

indret med tæpper i entreen

Indret stuen med store design tæpper

Når du skal finde et eller flere tæpper til stuen, kan du i højere grad gå efter designet og størrelsen på tæppet. Det praktiske aspekt er tit af lidt mindre betydning når det er tæpper til stuen det handler om, hvor at tæppet typisk vil placeres under sofaen og sofabordet. Her er størrelsen til gengæld af stor vigtighed, for du bør vælge et tæppe der er stort nok til hele dit sofaarrangement, uden at det behøver at være et væg til væg tæppe – lad udgangspunktet være at tæppet fylder under 2/3 dele af sofaarrangementet – her tænkes, sofa, lænestole, puffer og sofabordet, hvad end du har omkring din sofa. Ved at vælge et stort tæppe til herunder, definere du også sofaområdet og skaber en naturlig afgrænsning til resten af rummet, hvilket især er gavnligt hvis du har et stort køkken alrum, leverum eller har stuen sammen med spisestuen. Hvis du har en lille stue og den er i et særskilt rum, kan du i højere grad vælge et mindre tæppe. Derudover bør materialet og måden tæppes føles på overvejes, så det er et rart tæppe at have bare fødder på fx, når man sidder i sofaen.

Benyt muligheden for at dine tæpper til stuen er et smukt design der virkeligt definere din indretning, og her kan du lidt bedre lege med farver og udtryk – så tekstilerne i stuen går op i en højere enhed – puder, dit tæppe til sofaen og gulvtæppet vil alle være med til at skabe din personlige indretning.

indret med tæpper i stuen

Skab et spiseområde med det rette gulvtæppe

Brug et lækkert tæppe under dit spisebord for flot at definere spiseområdet. Mange har deres spisestue i forlængelse af køkkenet eller stuen, og ved at indrette dette store rum med tæpper, kan du nemt opdele det, så der skabes rum i rummet.

Skab et område ved spisebordet, og her kan du med fordel vælge et tæppe der for det første er stort nok til at rumme hele spisebordet og de dertilhørende spisebordsstole, og for det andet som form mæssigt minder om spisebordet. Så hvis du har et rektangulært spisebord kan du vælge samme klassiske form i gulv tæppe, og det samme med et rundt spisebord, der vil det se smukt ud med et stort rundt gulvtæppe herunder. Tæppet under spisebordet skal være praktisk, i forbindelse med at man kan tabe mad på tæppet, så det skal kunne gøres rent eller nemt støvsuges. Det skal også være slidstærkt ift. at stole rykkes ud og ind. Her kan materialer som læder, jute, hamp, uld og bomuld være gode.

indret med tæpper i hjemmet

Indret dit køkken med et tæppe

Et tæppe i køkkenet er en smagssag, men udover at det kan have et praktisk perspektiv, da det kan tage imod skidt fra madlavningen som rammer gulvet, så kan det også være med til at bløde et ellers ofte strømlinet rum lidt op. Du kan med fordel bruge et tæppe til at forbinde køkkenet med resten af hjemmet ved at det stilmæssigt læner sig op af andre tæpper i fx spisestuen, hvis den ligger forlængelse af køkkenet. Ligesom i spisestuen ønsker du et mere praktisk tæppe, der kan rengøres og støvsuges, og som kan tørres med en klud. Her vil hamp, jute eller læder være oplagte materialer at kigge efter, og House Doctors store udvalg af jute tæpper i flotte klassiske farver vil se smukke ud i køkkenet. Vær obs på at vælge et tæppe der ikke er sart i farven heller, og gerne med skridsikker bagside.

Gør soveværelset hyggeligt med tæpper

Der er mange fordele ved at indrette dit soveværelse med et gulvtæppe, og lige i soveværelset kan et eller flere tæpper virkeligt understrege den hyggelige stemning. Det føles lækkert at stå op og lade fødderne møde et blødt og langhåret tæppe, så det er oplagt at placere et tæppe ved siden af din seng. Du kan evt placere to mindre tæpper, ét på hver sin side af din seng, for at skabe en balance i rummet. Her kan du lege med udtrykkene om de to tæpper skal være ens eller ej. Et gulvtæppe kan også nemt pifte soveværelset op, eller definere den indretningsstil der er i soveværelset. Brug farverige tæpper som farvesprøjt eller vælg rolige og naturlige farver for et nedtonet udtryk. Tæpper i plys, bomuld eller uld kan være gode i soveværelset. Typisk vil mindre tæpper fungere flot i soveværelset, og der er ikke grund til at lade tæppet kommet under sengen.

indret med tæpper i soveværelset

Skab stemning på badeværelset med et tæppe

At træde ud på et koldt badeværelsesgulv efter man har været i bad, er ikke ligefrem en behagelig følelse. Derimod at træde ud på et blødt tæppe, gør hele oplevelsen meget bedre. At have et tæppe i badeværelset hjælper også med at pifte rummet op og giver endnu et personlig præg til hjemmet. Badeværelset kræver typisk et mindre eller lille gulvtæppe, og du kan bruge tæppet til at få lidt farve ind på badeværelset. Et ideelt tæppe til badeværelset kunne være et løst hæklet bomuldstæppe, eller uldtæpper, mere specifikt et kelim tæppe. Kelim tæpper er et af de mest holdbare tæpper, som også modstår fugtige forhold hvilket ikke kan undgås i et badeværelse. Bliv inspireret til indretningen af dit badeværelse her.

Indret et moderne kontor med tæpper

Hvis du har et hjemmekontor er et gulvtæppe også oplagt her. Tæppet kan både være med til at definere dit kontorområde eller miljø i hjemmet, og et tæppe kan være prikken over iét på netop kontoret, som måske ikke er det rum med mest personlighed i hjemmet. Derudover kan et tæppe bidrage med en hyggelig stemning på dit kontor og skabe rammerne om et mere professionelt miljø. Dette kan være i form af et mere tætvævet gulvtæppe, som netop bidrager til en bedre akustik i rummet, så du nemmere kan fokusere på dit arbejde. I kontoret kan du fokusere på tæppets design og lade det være det afgørende.

Indret med forskellige tæpper i dit hjem

Du kan med fordel indrette med forskellige tæpper rundt i dit hjem, så du skaber dynamik og sørger for at vælge tæpper der passer til det konkrete rum og din indretningsstil. Mix og match kvaliteterne, formerne, materialerne og farverne, så du både bruger kraftigere tæpper i jute og hamp, mere løse tæpper i håndlavet flet eller bomuld og bestande tæpper i kraftige kvaliteter der er vævet fx.

3 huskeregler når du skal vælge dit nye gulvtæppe:

 1. Størrelsen på tæppet – Størrelsen på tæpper er altafgørende, og det er vigtigt at størrelsen på gulv tæppet passer til rummet og til formålet. Et for småt tæppe kan få et rum eller område til at virke mindre og et for stort tæppe kan få det til at virke for tomt. Lad dig inspirere af vores artikel, for at finde den rette størrelse tæppe til hvert rum i dit hjem.
 2. Materialet tæppet er lavet af – Materialet er vigtigt af flere årsager. An på rummet vil du gerne have et mere eller mindre praktisk materiale, det kan være vigtigt at tæppet kan vaskes fx hvis det bruges i entréen eller køkkenet. Ligeledes er det vigtigt hvordan materialet føles, hvis tæppet skal bruges i fx soveværelset eller stuen.
 3. Designet af tæppet – designet og udseendet af tæppet er naturligvis vigtigt da det er afgørende for det udtryk du får i din indretning. Når du har taget størrelsen og materialet med i ligningen, er det vigtigt at du finder et tæppe der design mæssigt passer til din indretningsstil. Bliv inspireret til de mange forskellige slags gulvtæpper vi fører hos BrandAvenue.

BrandAvenue elsker tæpper og du finder både smukke gulvtæpper fra Hübsch, House Doctor, By Nord og Speedtsberg online hos os. Lad dig inspirere af alle vores tæpper - og udforsk andre tekstiler til hjemmet her.

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK