Guide: Indretning af lille børneværelse - Brandavenue.dk

Guide: Indretning af lille børneværelse

Når det kommer til vores børns værelser kan det nogle gange være en jungle af kombinere barnets interesser med ens øvrige indretningsstil og det lille ønske at værelset er en smule smukt at se på, også for forældrene. Her guider vi dig til at indrette et lille børneværelse på en smuk og moderne måde, hvor der er plads til barnets leg, legetøj, opbevaring og en masse fine farver.

Læs med og få inspiration og gode råd til indretning af dit barns (lille) børneværelse!

Indret et hyggeligt og moderne børneværelse

Når du skal indrette dit barns værelse, er atmosfæren, hyggen og stemningen det vigtigste! Barnets værelse skal være et rart sted at være, et sted at lege og et sted at ligge sig trygt til at sove. Når du skal indrette et lille børneværelse skal både praktik og det visuelle gå op i en højere enhed, og det er helt i orden at forsøge at få hjemmets indretningsstil vist på barnets værelse også. Hvor stor en del barnet tager i indretningen, afhænger meget af barnets alder, men inddrag endeligt barnets holdninger eller dets interesser med fx wall art, plakater, stickers eller anden smuk dekoration til væggene.

Find smuk opbevaring til legetøj

Opbevaring kan næsten synes som det vigtigste for et børneværelse – i hvert fald for forældrene.
Når du tænker opbevaring til det lille børneværelse er det vigtigt at du overvejer de forskellige muligheder for opbevaring af legetøjet, og tager hensyn til barnets alder og formåen. Få opbevarings inspiration til børneværelset herunder.

Kurve - kurve er oplagte at bruge til opbevaring af legetøj, da de er bløde at navigere rundt med for barnet, og man skal ikke være bange for at barnet får en tung kasse ned på foden. Samtidigt er kurve oplagte under en bænk eller sengen, hvor barnet så nemt selv kan trække dem ud. Slutteligt er kurve flotte at se på og giver et flot klassisk udtryk, som nemt kan kombineres med farver og flere stile.

Opbevaring på væggen – hvis barnet er lidt ældre, eller hvis i opbevarer noget som barnet ikke selv behøver at få fat på, kan i med fordel bruge kroge eller knager på væggene og herpå hænge kurve med hank, det giver en smart opbevaringsmulighed og i kan udnytte hele væggens højde ved at hænge flere over hinanden. Du kan også bruge net eller andre typer opbevaring, til at hænge på knagerne. Tip! Vælg nogle flotte store knager og brug dem samtidigt som dekoration til væggen.

Hylder – børn elsker at kunne se deres legetøj, og glæden ved at alle ens seje biler, dinosaurer, flotte dukker eller andet står på række, er stor for de fleste børn. Så brug hylder til opbevaring i børneværelset, og stabl gerne flere, så du både udnytter loftshøjden og pladsen på væggen. Så kan barnet selv tilgå de nederste hylder, og de øverste kan så indeholde kurve og kasser som barnet ikke selv kan gå i.

Praktiske møbler til det lille børneværelse

Hver en kvm skal udnyttes når man indretter de små børneværelser. Her kan især de møbler du placere i værelset være til stor gavn for opbevarings mulighederne og følelsen af om der er meget eller lidt plads i børneværelset. De møbler du vælger behøver ikke alle at være gængse ”børne møbler” eller små møbler, du kan sagtens bruge en normal kommode eller en flot reol – bliv inspireret til oplagte møbler til børneværelser herunder, og få ideer til indretning.

Seng med opbevaring – en børneseng med opbevaring under er genial til det lille børneværelse. Du udnytter hver en kvm og få let tilgængelig opbevaring for både dig og dit barn. En seng med skuffer under er oplagt til barnets bamser, sengetøj eller fx til at samle alt ens lego eller andet legetøj der indeholder mange ting eller dele. Du finder typisk juniorsenge som er med opbevaring under, men du kan også finde tremmesenge med opbevaring under, hvis det til start er et babyværelse du skal indrette.

En bænk med opbevaring – en bænk er både med til at skabe et hyggeligt værelse, giver siddepladser og kan også give opbevaringsmuligheder. Du kan med fordel bruge en bænk ved barnets bord eller skrivebord, hvis det har et sådant, så du udnytter bænkens funktioner mest muligt.
Du kan finde en smuk slagbænk i en genbrug eller finde en sød børnebænk med opbevaring under, så kan barnet opbevarer sine tegnesager eller andre hobbyartikler i bænken.

En kommode eller reol til opbevaring af legetøj – ét opbevaringsmøbel kræves der i børneværelset, og i de små børneværelser er der måske ikke plads til mere end det éne. Du kan med fordel vælge en i ét klassisk design hvor funktionerne lever op til børneværelset. Du kan alternativt finde en ældre reol og så male den i den farve du syntes passer til værelset. En åben reol er oplagt da der så ikke er nogle skuffer eller skabe barnet kan klemme fingrene i. (OBS: husk altid at vægmonterer reoler og kommoder på børneværelset, så de ikke kan vælte)

5 favoritter til et moderne børneværelse

indretning børneværelse

På billedet: 1. Hübsch væghylde / 2. Hübsch gulvtæppe, multi / 3. House Doctor rispapirs lampeskærm / 4. Speedtbserg messing knager / 5. House Doctor blød kurv

Farver til det moderne børneværelse

Børn elsker farver, og det gør den moderne indretning jo sådan set også. Så vær ikke bange for at skabe et farverigt og legesygt værelse til dit barn. Du kan sagtens kombinere moderne indretningstendenser med et børneværelse – bliv inspireret til hvordan du kan bruge farverne i indretningen på børneværelset herunder:

Vælg ét farvetema til børneværelset

Når det kommer til de små børneværelser skal man være obs på at skabe ro for øjet. Et børneværelse kan hurtigt virke rodet, og man skal ikke glemme alle farverne der kommer i værelset alene gennem barnets lejetøj. Du kan skabe ro i brugen af mange farver på dit barns værelse ved at vælge et farvetema, som du holder dig til. Vælg fx grønne og blå toner og lad dem være de gennemgående i indretningen, her kan du med fordel vælge nogle af barnets ynglings farver.

Tone-i-tone farver på børneværelset

Elsker dit barn blå, lyserød eller gul kan du vælge én farve som du primært benytter dig af ved indretningen. Så kan du variere udtrykket ved at vælge forskellige toner af denne valgte farve, og dermed få et blidt spil for øjet. Du kan male én eller flere vægge i den valgte farve, og ellers holde dig til at ét møbel eller det valgte interiør og opbevaring er i den valgte farvetone.

Få farverige elementer på værelset

Hvis du går for et mere neutralt farvevalg til børneværelset, kan du vælge få elementer der giver friske farvepust til indretningen af værelset. Fx kan kasser og kurve være i forskellige farver, et farverigt gulvtæppe eller du kan male ét møbel i en flot farve.

Brug væggene aktivt i det lille børneværelse

I et lille rum er det vigtigt at bruge væggene aktivt – så når du indretter et lille børneværelse skal du tænke i at bruge rummets fulde højde og bredde. Når det er sagt så kan du med fordel vælge enten nogle vægge eller dele af et rum, så du ikke får fyldt hele rummet op, så kan det hurtigt virke rodet. Bliv inspireret til hvordan du udnytter væggene i børneværelset.

Sådan udnytter du væggene i det lille børneværelse

- Hylder oppe under loftet, du kan skabe opbevaring helt oppe under loftet ved lange smalle hylder, som giver rig mulighed for at stille de største biler, dukkehuset eller andre større legesager. Her kan du vælge en hylde i en lys farve, eller i samme farve som væggene, og så kan du godt lade hylden gå hele vejen rundt i rummet eller i hvert fald lade den kører over to vægge.

- Brug væggen bag sengen – bag sengen kan en væg typisk være tom, og hvis ikke det er den væg du har valgt til billeder eller en stor wallsticker, så kan du med fordel bruge den væg til også at skabe opbevaring. Hylder på væggen bag sengen er en god ide og du er sikret at de ikke hænger i vejen for leg – vær obs på at hænge dem højt nok til at barnet ikke slår hovedet i dem.

Så er du klædt på med massere af gode ideer til indretning og inspiration til børneværelset!

Hvis du har spørgsmål til denne artikel eller vores produkter, er du altid velkommen til at skrive til os på info@brandavenue.dk.

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK