Indretning af den moderne stue - Brandavenue.dk

Indretning af den moderne stue

Stuen er hjemmets hjerte, og det er typisk stuen der danner rammerne for hyggestunder med familien eller de gode venner. Indret din stue personligt og hyggeligt, med et moderne islæt der gør stuen nutidig og til et skønt rum at være i.

Hvis du nogen gange har tænkt hvordan indretter jeg min stue?, så kan du med fordel læse med videre, hvor vi guider dig igennem netop dette. Når du så skal i gang med at indrette din stue og give den din personlige indretning, kan det være svært at finde ud af hvor man skal starte. Herunder tager vi dig med gennem stuens vigtigste elementer, så du kan finde stue indretnings inspiration og er klædt på til at skabe din egen personlige indretning. Vi starter i de større møbler og bevæger os igennem til de små pynteting, så du ender med en fuldendt og personligt indrettet stue.

Indret en personlig stue

Vi har alle hver vores stil og hver vores stue. Start derfor med at se på størrelsen og pladsen af netop din stue, dette gør det nemmere at vælge møbler ud fra. Har du en aflang stue, en stor stue eller måske en lille vinkelstue - dens for størrelse og form har betydning for din indretning. Hvor meget sollys der kommer ind i stuen, kan også have en betydning for hvordan du skal indrette din stue. Er det en meget åben og lys stue, kan du skrue op for de mørkere farver, da farverne tager plads i rummet, hvor hvis din stue ikke får så meget sollys ind, kan det være en idé at lyse rummet up med lyse lækre møbler og tekstiler.

Hübsch belysning, House doctor stueindretning 

Skab rammen i stuen med smukke møbler

Om du er på udkig efter en lille sofa eller en stor sofa som hele familien kan være i, så tager sofaen typisk den centrale placering i stuen, og er det største møbel, hvoraf der giver god mening at tage udgangspunkt i den. Find den størrelse sofa der passer i din boligindretning og her kan du se ud fra hvor meget sollys der kommer ind i din stue, om du skal lyse rummet op med en lys farvet sofa eller om du skal gå med det mørke look, hvis du har en meget lys stue, dette afhænger også af resten af din indretningsstil.

Har du en lille stue, kan det være en fordel at vælge en modulopbygget sofa. Find for eksempel stue indretnings inspiration hos House Doctors mange smukke sofaer. Fokuser på behagelige materialer og siddekomfort, så det er skønt at slænge sig i sofaen.

Hvis du har pladsen og ønsker en ekstra siddeplads kan en lænestol eller loungestol være en perfekt tilføjelse til stuen. Du kan bruge den sammen med sofaarrangementet eller placere lænestolen i et hjørne hvis du har en vinkelstue. Her kan du nemlig lave lænestolsområdet i loungestil, eventuelt med et sidebord, som giver endnu mere mulighed for at skabe en hyggelig stemning i stuen og give det personligt præg.

 House Doctor stueindretning 

Når sofaen er på plads kan du bedre se hvor store møbler du har plads til i din stue, og gå videre til de mindre møbler.
Når der er styr på sofaen kan du passende vælge et smukt sofabord der passer til sofaen. Her skal du se på dine behov ved sofabordet. Skal det bare være der du ligger fjernbetjeningen? Så kan du gå med et enkelt bord der ikke fylder så meget og blot har plads til det mest nødvendige. Har du derimod brug for at have magasiner liggende, men uden de tager for meget plads? Så kan et sofabord med hylde være noget for dig. Her kan dine smukke magasiner ligge lige ved hånden men fylder ikke på bordet. Dertil hvis du har behov for mere opbevaring af diverse, kan et sofabord med skuffe være en idé. Her er dine ting gemt væk og du har stadig det enkle design i sofabordet.

Der findes et stort sortiment af sofa mange derude, find derfor ud af om dit sofabord, i forhold til sofaen, skal have en rent og minimalistisk look, så kan du vælge blanke, glatte overflader eller et glasbord med metal ben. Er det derimod en lys stue du har kan du gå med det mere rå design, hvor bordpladen er i marmor eller mørkt træ og med kraftigere ben. Lad dig inspirere af det store sortiment fra for eksempel Hübsch og House Doctor, hvor du også kan finde sideborde der er et godt alternativ til et sofabord, hvis du har en lille stue. Er det en aflang stue, kan det være en idé at kombinere to eller flere sideborde, vælg her forskellige højder for at give stuen lidt asymmetrisk design.   

Smuk opbevaring til stuen

Kommoder og skabe er skønne til opbevaring og samtidigt et pænt møbel. Du kan sagtens gå uden om de typiske tv møbler, men samtidigt finde et praktisk møbel netto dit TV kan stå på. Her kan en kommode, skænk eller et lavere konsolbord være oplagt. Se altid på pladsen og størrelsen af din stue, når du tænker i opbevaring til stuen. Det kan være at du ikke har plads til et kæmpe møbel her. Få stue indretnings inspiration fra Hübsch med deres natur farvede kommoder og konsolborde, der giver stuen et moderne design og er med til at lyse rummet op. Ved skabe er det altid en god idé at se på hvor man vil have det stående, har du en lille eller aflang stue og dermed ikke den store gulvplads, kan du gå efter skabe og vitrineskabe der er væghængt, så du ikke skal gå på kompromis med gulvpladsen. Har du en stor stue og lys stue, kan det være en idé at give stuen kontrast med metal, jern eller messing i form af vitrineskabene.

House Doctor stueindretning, Hübsch skab

En anden måde at sikre opbevaring på den pæne måde i din stue, er hylder. Det du stiller på hylderne, giver din stue et personligt præg og det er en god måde at få pynte ting frem, uden det tager plads på gulvet. Hylder har flere funktioner, og de er lige så dekorative som praktiske. Så an på dit behov, om du har brug for opbevaring eller mere et smukt sted til et stilleben, kan du vælge en større eller mindre hylde. Hylder på væggene er med til at give en god kontrast til væggens farve, og du kan nemt skabe spil i indretningen med flotte hylder.

Skab hygge i stuen med tekstiler

Nu skal gulvet prydes. Et gulvtæppe er med til at skabe stemning og hygge. Gå efter hvad du kan lide af farver og mønstre, eller om du skal have et helt enkelt tæppe. Find først ud af hvor du gerne vil have et tæppe. Skal det være under sofabordet eller skal det ligge mere frit for sig selv. Du kan nemt bruge et gulvtæppe til at skabe opdelinger i en ellers stor stue, og afgrænse områder i ét rum - på den måde kan du indrette med tæpper. Afhængig af din stues størrelse og form, kan du se om det er et aflangt du har behov for eller et mindre tæppe i rund form. Da det er stuen, er materialet vigtigt. Gå efter hvad du føler er bedst at træde på med bare tæer, især hvis det er under sofa bordet og ved sofaen. Ved farven er det en idé igen at se på hvor meget lys du får ind. Hvis det ikke må gøre rummet for mørkt, så gå efter de lysere nuancer. Skal der lidt kontrast ind, kan det ved lyse gulve være en idé at vælge et mørkt farvet tæppe.

En sofa kan være smuk i sig selv, men du sætter prikken over i’et med dine valg af puder. Her har du muligheden for at skabe lidt kant og kontrast til sofaen og stuens øvrige indretning. Har du valgt en lys sofa, kan du med fordel vælge farvede puder og med eventuelle mønstre. Du skal selvfølgelig gå efter de puder du synes er mest behagelige at sidde med, men afhængig af størrelsen på sofaen kan du godt give den gas, og bruge en del puder. Er sofaen mørk i farven, kan lyse puder være med til at bryde det mørke, men farver fungerer også her. Vær dog opmærksom på at hvis du vælger mørke puder til en mørk sofa, kan puderne godt forsvinde lidt, og du opnår ikke så meget kontrast eller spil i farverne. Mønstre på puderne er også med til at give lidt kant- og afbræk i indretningen.

I sofaen er en lækker plaids også helt essentiel. Skal plaiden ligge i sofaen kan det være en god idé at det matcher de puder du har valgt. Start altid med at finde ud af hvad materiale du gerne vil have. Skal det være tykt og lavet af uld, eller et tyndt materiale. Hvis din sofa har armlæn, er det her plaiden med fordel kan ligge når ikke det er i brug. Det pynter nemlig sofaen godt og kan give kontrast til sofaen.

Hübsch stueindretning, House Doctor lampe

Belysningen i stuen

Belysning er afgørende også for udtrykket i din stue. Se her først på muligheder og behov. Vil du gerne have loftslamper, gulvlamper eller bordlamper. Det kan være en idé at hænge en lampe over sofabordet fra loftet, hvis muligheden er til det. Gulvlamper er gode til hjørner og det kan være du skal have en i dit loungeområde, eller som læselampe ved siden af lænestolen. Selvom du har loftlamper og/eller gulvlamper, er bordlamper med til at skabe lidt hygge. De giver et mindre skarpt lys og pynter godt i for eksempel en vindueskarm eller på kommoden. Afhængig af størrelse og lys udefra, kan du se om du skal have store lamper der lyser rummet godt op, eller om du er mere til og har brug for hyggebelysning i din stue.

Sæt prikken over iét i stuen

Sæt for alvor dit personlige præg på stuen med smukt interiør. Kombiner gamle arvestykker med moderne glasvaser, og foren stuens indretningsstil med alt der gør stuen personlig og lige fuldender dens udtryk. Oplagte pynteting til stuen kan være i form af vaser, lysestager og billeder mm., og er du til planter og blomster, så se hvilke vaser og krukker der kunne passe ind, så du får skabt et skønt planteliv. Skåle på bordet er også med til at skabe hygge og personlig stemning, samtidig med du kan have snacks eller andet i dem.

Interiør er også genialt til at teste farver eller nye udtryk i din stue. Så hvis du overvejer om du skal med på den lilla bølge, eller om krystalstagerne er noget for dig, kan stuen være stedet at afprøve det.

Vi er glade for at du havde lyst til at læse med! Hvis du nogen gange siddet med spørgsmål som Hvordan finder jeg min indretningsstil? Hvilke farver passer sammen i indretning? Eller hvad er minimalistisk indretning? Så kan du med fordel følge med i vores inspirationsunivers hvor vi besvarer spørgsmål som netop dem, og giver meget mere inspiration til boligindretning i 2022.

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK