Sådan indretter du din entré - Brandavenue.dk

Sådan indretter du din entré

Har du svært at indrette din entré, fordi den enten er for smal eller har pladsmangel? eller måske du synes din entre er for stor og åben, så du ikke ved hvad du skal gøre med pladsen? 
Læs her hvordan du gør din entré indbydende, sætter dit personlige præg og samtidig får alle de nødvendige elementer, en entré har. 


Gør entréens velkomst indbydende

Entreen er hjemmets første velkommen og det første indtryk, dine gæster får af din personlige indretning. En smal entre kan, derfor besværliggøre en rummelig og indbydende stemning af hjemmets første kvadratmeter. Modsat kan en stor entre, virke intimiderende og svær at indrette, så man får udnyttet pladsen mest muligt.
Her får du de bedste tips til, hvordan du kan byde dine gæster velkommen i en hjemlig og harmonisk entre uanset størrelse.

Gør den smalle entre rummelig

Har du en smal entré, hvor pladsen er mangelsfuld eller måske føler du, at den ikke passer ind til stilen i resten af huset. Læs her hvordan du gør den smalle entre mere rummelig og hvordan du kan sætte dit personlige præg på et rum med pladsmangel.

 
Det praktiske er ofte, det første man tænker på, når det kommer til indretningen, da pladsmangel ofte kan fremstå som uoverskuelig.
Ved at fokusere på rummets udformning og den personlige stil først, kan dette hjælpe til at skabe en hyggelig og rummelig følelse i indgangen til dit hjem. 

Det første tip til den smalle entre, er det lange tæppe. Tæppet markerer entreens ramme og er god til at opdele den åbne entre med få eller ingen vægge uden at mindske hjemmets plads.
Til den smalle entre kan et langt tæppe, kreerer en illusion af en entre med dybde og yderlig plads i form af længde. Tæpper kommer i et utal af farver, stilarter og tekstiler, hvilket giver mulighed for, at sætte sit første personlige præg på entréen.
Eksempelvis kan et helt sort eller hvidt tæppelook med unikke tekstiler være flatterende til den tidsløse skandinaviske stil i entreen. Bohemetæpper med mange mønstre kan derimod give entreen sin eget kunstneriske twist, i stedet for billeder og skabe den hyggelige stemning, uden at kunsten optager plads på væggene.

Spejlets betydning i den smalle eller mindre entre, skal ikke gå ubetydeligt hen, da et væg- eller stående spejl til den smalle entre, forstørrer rummets vægge yderligere ved refleksionen i spejlet. Spejle kommer i flere støbninger og kan beklæde væggen med sin unikke ramme.

Lys den smalle entré op

Dit primære belysningsformål til den mindre entre, skal være at lyse hele rummet op. Vi ønsker nemlig ikke større skygger, der mindsker rummets størrelse markant. 

Den uundgåelige loftslampes lys, skaber lyset i mørket til den mindre entre. Loftlamper kommer i et hav af former og størrelser, som passer til både den mindre og større entre. Har du en entré med højt til loftet kan du udnytte højden til loftet med større loftslamper, som eksempelvis loftslampen fra Hübsch, der er en nyfortolkning af rå industrilamper med det hvide skandinaviske look.

Derved kan lamperne i den mindre entre, benyttes som det fortrukne dekorative element der passer til hjemmets egen stilart. Se vores udvalg af loftslamper her.

Bring multifunktionalitet ind

Når der er taget højde for selve rummets udformning, kan du herefter se på placeringen og størrelsen af de essentielle og praktiske ”must haves” i en entre.

Til det mindre rum, er kombinationsmøbler den mest effektive løsning til at undgå pladsmangel. Multifunktionalitetsmøbler kommer med både praktiske løsninger og unikke designs i en kombination. 

Et eksempel på netop dette, er den klassiske bænk fra Hübsch med siddehynde og opbevaringsplads. Derved kan du kombinere det praktiske med opbevaring, siddeplads og skandinavisk smukt formsprog.

Bænken kan benyttes til sko opbevaring under hynden, hvorpå du eller dine gæster kan sidde og tage skoene på el. af efterfølgende. I siden af bænken, er der herudover plads til handsker, tørklæder eller du kan give entreen liv ved at placere en plante i siden, som vist på billedet.

Behovet for knager kan være meget varieret, efter ens personlige smag. Knager der hænger forskellige steder på væggene, kan udfolde ens egen kreativitet og give illusionen af et større rum. Grundet selve designet af knagen, og afstanden mellem knagerne kan væggen formes til et dekorativt værk.

Til den helt lille entre, kan man også vælge et tøjstativ med indbyggede skohylder der kan fastsættes på væggen. Hvis man placere knagerækkerne forskudt, kan man også bryde lige linjer. Knagerækken med hylde er en af de muligheder, som en mindre entre ligeledes kan indeholde. Multifunktionaliteten med en knage der har en tilhørende hylde, kan være et bedre alternativ. Derved bliver muligheden for opbevaring skubbet op mod loftet, som giver en ekstra gevinst ved følelsen af, at der er højt til loftet.

Praktiske hylde tips der former stilen

Opbevaringensmuligheder i kombination med hylde, som nævnt i ovenstående, kan markere stilen i entreen.


På hylderne kan opbevaringen til ens tørklæder, huer, handsker eksempelvis være i kasser eller kurve i forskellige forme, farver og størrelser. Disse kan fuldende den stemning og det helhedsbilede, som du visualiserer din entre skal give dine gæster. Hvis pladsen er mangelfuld til hylder med kasser/kurve, sko -eller taskeopbevaring, kan den ofte uudnyttet vægplads over døren benyttes. Hvilket giver den lille ekstra plads i entreen, som nemt kunne være blevet overset. Ved hjælp
af denne ekstra opbevaringsmulighed, er det også lettere at undgå at det syner rodet.

Nøgler, solbriller eller de små hverdags essentials, har hyppigt sin egen plads i hjemmet og denne plads er som regel entreen. Pladsen udformes tit i små enkelthængende hanke eller læggene på hylder. Kombinationen af multifunktionelle møbler og rummelighed i en entre, virker særligt godt i dette tilfælde. En hylde med spejl, kan på denne måde gøre rummet bredere ved at udnytte spejlet uden at gå på kompromis med funktionaliteten. Lad dig inspirere af både mindre og større spejle fra House doctor.

Møbler gør den større entre hjemlig

 I et hjem med en stor entre, kan dekorativt interiør og de nødvendige møbler være en udfordring, når det kommer til at placere møblerne korrekt, så rummet samtidigt er funktionelt og dine gæster føler hjemligheden. Synergien mellem din entres stil og gæsternes rejse i entreen, er nogle af de parametre der har betydning for den stemning og velkommen dine gæster modtager.


Før gæsternes rejse gennem entreen starte, stiller de ofte spørgsmålet; hvor overtøjet skal hænge? Det er essentielt i en større entre at have et tøjstativ eller flere knager, hvor gæsterne kan hænge overtøjet. Et tøjstativ kan i sin simple form tilpasses til den stil, du finder hjemlig. I et hjem med flotte strandlige nuancer, er dette Hübsch Tøjstativ i bambus et godt eksempel på, hvordan et enkelt møbel sammenkæder din stil. 

Et Konsolbord er perfekt til det stykke væg, hvor der hverken er tøjstativ eller skoopbevaring. Det er en oplagt mulighed at bringe sit personlige dekorative interiør frem på bordet, som skaber den hyggelige stemning i entreen.

Unikke vaser, fade eller smukke lysstager i forskellige farvekombinationer, giver en dekorativ hjemlighed. Ved placering af et spejl bagved konsolbordet, giver det en dybde i rummet og er behjælpeligt, hvis man lige skal nå at se hvordan man ser ud inden man går ud eller ind ad døren.

Loungestolen, en smuk skammel eller en Daybed, er den optimale måde at udnytte et tomt hjørne af den større entre. Disse møbler er belejlige, når sko skal på eller af, hvis der er ældre eller yngre i familien, som har behov for at sidde ned, mens andre gæster tager overtøjet.  Loungestolen og en klassisk Daybed, kan udsmykkes med pyntepuder, som skaber et cozy look. Er der ikke plads til en af disse siddemuligheder, kan en skammel eller puf erstatte behovet for stolen. Puffe er også en simpel løsning, hvis man har behov for at nå noget højtliggende til loftet i entreen. Både med puffer og pyntepuder kan du sætte dit helt eget præg af formstile, mønstre og tekstiler til din entre.

Gør entréen dekorativ

Efter du har fået de praktiske og funktionelle møbler ind i din entré, kan entréen ofte mangle lidt ekstra, for netop at tilpasse den til din stil og gør den mere hjemlig. Her skal du kigge efter det rette entré interiør og pynt.


Eksempelvis kan de smukke skulpturelle lanterner, kan give et kulturelt pift til din entre. Fra marokkanske runde udsmykningsmønstre til den franske romantiske lanterne. Bloklysende inde i lanterne kan også give selve lanternen et helt andet look, alt efter den stil du mener passer til dit hjem. Sætter du aromatiske duftlys ind i lanternen, kan disse give din gæster og dig, præcist den duftende atmosfære du ønsker dit hjem skal give. Sætter du i stedet farvet lys, giver det et opfriskende look og kan give et helt andet spil i lanternen samt stil entréen.

Lanternerne kan både placeres på gulvet, konsolbordet eller skabe en unik lampemulighed med lanterner hængende i loftet i forskellige højder.

Vaser på borde eller hylder i entréen, kan give en bevægelighed pga. glassets udformning og genskær. Vaser kommer i mange forskellige forme og nuancer, så du har rig mulighed for at tilføje farvede nuancer til entréen. På samme måde, kan du også tilføje krukker i keramik, som giver en mere hjemlig følelse pga. keramikkens forskellige udformninger. Hvis du ønsker at tilføje liv til din entré, kan du med fordel benytte smukke urtepotter til blomster og planter, disse bringer også et natur element ind i dit hjem og kan give en mere afslappet følelse, når du eller dine gæster træder ind i entréen.


På konsolbordet kan du med fordel benytte lysestager eller bakker til at give et ekstra pif af dekoration til indretningen. På bakkerne kan du med fordel, benytte disse til dine nøgler eller lys, på samme måde som lanterne og lysestagerne.

Du kan med fordel placere et stort spejl på gulvet, hvilket giver entréen et større look og med spejlets dekorative ramme kan det tilpasses alle stilarter, som du ønsker i dit hjem. Udover spejle til at pynte på de uudnyttede vægge, giver billeder ofte et sidste touch, af hjemlighed. Både billederne og rammerne kan bestemmes til det helt rigtige finish i entreen. Se eksempler på gode billede -og rammemuligheder.

Giv den større entré fokus områder

Hvis vægpladsen er en mangelvare, pga. at entreen er åben ud til et andet rum i hjemmet, kan tæpper benyttes. Til at afgrænse, hvor entreen ender, det lille tæppe kan også benyttes til at vise, hvor gæsterne senest skal tage deres sko af. Hvorimod det større tæppe er med til at opdele rummet og markere de usynlige 4 vægge.

Du kan med fordel benyttes mønstret tæpper, til at tilføje lidt forskellige farver eller bryde de lige linjer, hvis du har for meget af disse i din entré. Hvis du vælger et ensfarvet tæppe, kan du omvendt sætte indretningen mere i fokus i fokusere på de dekorative elementer, du gerne vil fremhæve.

Mindre lamper kan også bruges til den større entre, for at skabe den helt rigtige belysning til et bestemt område i entreen. Eksempelvis kan mindre væglamper hænge ved-, bordlampen eller gulvlampen kan ved et konsolbord, spejl, omkring en sidde stol eller puf, så rummet synes mere opdelt ved små stationer af gøremål inden du eller dine gæster går ud eller ind, af entréen.

Lamperne i den større entré, kan også benyttes på samme måde, som tæpperne ved at afgrænse rammerne for entreen med lampens belysning. På denne måde behøver du heller ikke et tæppe, hvis du fortrækker gulvet i din entré i stedet for et  tæppe. 

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK