Moderne køkken indretning - Brandavenue.dk

Moderne køkken indretning

Indret køkkenet på lige fod med resten af dit hjem og sørg for at din personlige indretningsstil skinner igennem i køkkenet. Læs med og lad dig inspirere til en moderne køkkenindretning der er både praktisk og pæn, uanset dit køkkens størrelse.

Køkkenet er for mange et vigtigt rum i hjemmet, og uanset om du har et mindre køkken i foreksempel en lejlighed eller dit køkken er et køkken alrum så tilbringer vi ofte meget tid i køkkenet og det er derfor vigtigt at lade køkkenet indrette på lige fod med resten af hjemmet. Dette gør du bedst ved at sørge for at dit køkken også er personligt indrettet, og netop dette og tips og tricks til konkret køkkenindretning kan du læse mere om herunder, hvor vi bringer køkken inspiration til dig.

Indret dit køkken så det passer til resten af hjemmet

Køkkenet kan for nogle føles lidt svært at indrette, da der er mange faste køkkenmoduler som ikke kan rykkes eller ændres så meget på, men dette betyder ikke at du ikke sagtens kan skabe en moderne og lækker køkkenindretning der passer til resten af dit hjem. Som så meget andet er en lækker indretning nemmere at opnå ved at starte med en god oprydning, for ved at få fjernet alle de sager du ikke bruger, kan du nemmere indrette med udgangspunkt i de ting og det køkkengrej du faktisk bruger. Så ryd op i skabe og skuffer, så du ikke bruger unødvendig plads på tubberwarebøtter, ekstra gryder, tallerkner til 20 mennesker, eller hvad du ellers kunne have i køkkenet. Læs mere om hvordan du undgår rod i køkkenet herunder.

House Doctor køkken

Hvordan undgår jeg rod i køkkenet?

Måske du har læst vores skriv om oprydning i hjemmet? Ihvertfald kommer du lettest rod til livs hvis alt har én plads, så sørg for at alt det praktiske i køkkenet har en plads, så du nemt kan rydde op og og så du ved at hvis der er opryddet så har alt en fast plads. Derudover er det vitalt at din køkkenindretning i skuffer og skabe er gennemtænkt, så du kan opbevarer alt køkkenudstyret på smarteste vis. Så når du indretter dine skuffer og skabe skal du tænke i opbevaringsløsninger og hylder m.m., så du kan skabe overblik og nemt komme til alt dit udstyr.

Organisering af dit køkkengrej er vigtigt for din køkkenindretning, og det at få styr på dine køkkenredskaber så de er der hvor du skal bruge dem og at de alle kan få en placering i køkkenet er vigtigt. Så hvis du tænker hvordan opbevarer jeg bedst køkkenredskaber? Så kan du tage udgangspunkt i hvor du normalt bruger dem i køkkenet. Bestik, tallerkner, gryder og fade skal placeres så det giver mening og du kan med fordel rykke vinglas, fade og andet du bruger mere lejlighedsvist i et vitrineskab i fx spisestuen eller stuen, så du frigør den plads i køkkenet. Derudover bør du tænke i at gryder og pander er tæt opbevaret ved komfuret, drikkeglas og tallerkner du bruger meget er nemme at komme til osv, så dit køkken er smart indrettet til hverdagen, og så du får brugt køkkenet uden irritationer over unødvendige ting.

Skab orden med opbevaringsløsninger

Køkkenet er et rum der hurtigt kan rode til, og da man nogle dage er derude flere gange dagligt og bikse både små og store måltider sammen, kan et køkken hurtigt blive uoverskueligt. Find dine største rodesyndere og start der, typisk kan det være lige ved vasken, eller måske en bestemt ende af køkken bordet, sørg for at du finder opbevaring der rydder netop disse steder. Brug fx en smuk marmor krukke til opvaskemiddel og din opvaskebørste, så det ikke ligger og flyder ved vasken.

Det er vigtigt at man tænker i opbevaringsløsninger, så hvis du konkluderede at du ikke har nok opbevaring til alt dit køkkengrej da du læse foroven, skal du skaffe de kurve, kasser og organisatorer, du mangler, så alt netop kan få en plads og så du giver dig selv de bedste forudsætninger for orden i dit køkken. Med et overskueligt køkken tænkes ikke kun på det nødvendige køkkengrej, men også vigtigheden af at der er plads til en grøn plante, en vase og nogle lysestager, så du netop får skabt mere personlighed i køkkenet.

Især i små køkkener er det vigtigt med smarte opbevaringsløsninger og her skal du tænke i alternativer, overvej fx en hængepotte fra loftet så du får plads til en grøn plante, men uden at den tager gulv eller bordplads. Se alle mulighederne og hvis dine skabe og skuffer kommer til kort kan du bruge flotte kurve eller kasser der kan stables til de sidste sager, så du skaber opbevaring på bordet fx, men stadig på en organiseret måde og så du bidrager til din indretningsstil.

House Doctor køkken, Nicolas Vahé

Når det kommer til indretning af køkkenskufferne, uanset køkkenstørrelsen, er det essentielt med nogle organisatorer – vælg fx en bestik bakke eller anden organisator i flet for at bryde det oftest mere strømlinede køkken, og brug også gerne kurve i dine køkkenskabe for at kunne skabe bedre orden i typisk store skabe og skuffer.

Organiser og indret med køkkengrej

For at skabe et lækkert køkken må du overveje dine muligheder for organisering, indretning og opdatering, så du kan få det køkken du gerne vil – og uanset hvilken type køkken du har kan du sagtens skabe et hyggeligt køkken der er i tråd med resten af hjemmet.
I et køkken er der tit mange forudbestemte sager og det handler om at bruge dem aktivt. Både køkkenmodulerne, skabe, ovn, køleskab osv, men også en masse køkkenredskaber som du skal have og som er en nødvendighed, så overvej at brug dem aktivt og lad dem være en del af indretningen. Lad fx dine fine træ skærebrætter stå fremme, og lad en smuk morter i marmor eller dine flotte glasskåle være en del af indretningen og vis dem frem på hylder eller på køkkenbordet. Læs mere om det herunder.

Indret med små møbler i køkkenet

Da der netop er mange forudbestemte møbler, skabe og moduler som del af et køkken kan det føles som at det ikke er oplagt at tilføje flere møbler, til et måske lille køkken. Men få små møbler kan netop være med til at indrette køkkenet personligt og være med til at få det til at føles mere som resten af hjemmet. Af små møbler tænkes hylder, væghylder, små væghængte skabe, skamler og små rulleborde. Små møbler som de fleste kan få plads til og som kan være med til at ændre udtrykket i køkkenet. Især noget væghængt opbevaring samt dekoration, er en oplagt ide da det oftest er et sted man faktisk har plads og her tages pladsen ikke fra en måsle trang gulvplads. Så hæng en smuk egetræshylde fra Hübsch op og brug den til at stille dine fine keramikopper, glasskåle, en marmor morter eller andet smukt køkkengrej som passende kan vises frem. På samme måde kan du bruge et lille glasskab der hænger på vægen eller en væghylde i råt jern eller messing fra House Doctor, for at skabe kontrast i indretningen.
Hvis du har lidt gulvplads kan et lille rullebord være en skøn tilføjelse til køkkenet, og du får både mere opbevaringsplads men også mere afstillerplads - så pynt bordet med dine fineste sager fra køkkenet og nyd den ekstra køkkenopbevaring du får under det lille praktiske bord, som blot kan rulles rundt når det er nødvendigt.

 

House Doctor køkken

Vægdekoration i køkkenindretningen

I det små eller smalle køkkener kan det nogle gange føles svært at få meget personlighed ind, den manglende plads kan gøre det svært at sætte det store præg og man ønsker måske at bevare køkkenbordet til køkkenarbejdet, men så kan vægdekoration være en kærkommen måde at få personlighed ind i køkkenet på. Hæng billeder, plakater eller dekoration op på væggen eller væggene, og lad det være med til at skabe en smuk personlig indretning i køkkenet.
An på hvad dit køkken tillader af bare vægge kan du lave en billedevæg eller nøjes med en enkelt eller to fine plakater og vælge lige dem der understreger din indretningsstil.

Valg af belysning i køkkenet

Lamper og den rette belysning er vigtigt i hele dit hjem, og i køkkenet ønsker man oftest en klar og ret lysende belysning, så der er lys til madlavningen. Det er ikke nødvendigvis i køkkenet at du skal fokusere på en hyggelig belysning. An på det øvrige lysindfald du har i køkkenet, kan du vælge om det kræver én eller flere lamper, og det typisk valg vil falde på loftlamper og pendler. Lampevalget til dit køkken giver igen mulighed for at føje noget personlighed til indretningen. Så vælg her en lampeskærm eller loftlampe som giver kontrast og personlighed til køkkenet. Gå med en florlet lampeskærm i rispapir som kontrast til et mere råt eller industrielt køkken, eller føj varme til køkkenet med messing eller kobber pendler eller lamper.

Indret med interiør og pynt

Du tænker måske ikke over at få nogle pyntegenstande og alt det lækre interiør ud i køkkenet, da det oftest er fyldt med alle de praktiske sager, men hvis du har fået ryddet ud og gjort plads er der netop plads til lidt indretning i køkkenet og så kan du tilføje nogle velvalgte elementer i din køkkenindretning.
Vælg fx et smukt vægur til køkkenet, nogle fine træ hylder, og glem ikke at få en vase med blomster og nogle smukke knager derud. Tilbehør, pyntegenstande og personlige ejendele er den nemmeste måde at tilføre personlighed til din køkkenindretning på.

Se vores store udvalg af moderne køkkenting her.

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK