Moderne spisestel - De 5 mest trendy stel lige nu - Brandavenue.dk

Moderne spisestel - De 5 mest trendy stel lige nu

Er du til klassisk elegance med snirkler og ekstra detaljer, eller tiltaler det stilrene, enkle og funktionelle dig? Samler du på rustikt stentøj, fajance eller porcelæn stel? Uanset hvilke spisestel du foretrækker, er der stor mulighed for at bruge dem på en moderne måde i din borddækning.


4 fordele ved at mikse dine spisestel

En trend vi har taget med over i 2022 er at blande alverdens stel, så hver del på bordet kan have sin egen historie.

  1. Få liv på bordet: Et mix af de klassiske stel og nogle velvalgte modeller fra det helt nye, giver et liv på bordet som tiltaler de fleste. På den måde bliver der meget at tale om under middagen, og man kan få et forhold til sine egne yndlinge blandt det fine udvalg i borddækningen.
  2. Inkludér dyre spisestel: Samlingen kan måske ligefrem rumme nogle enkelte særligt kostbare emner som Flora Danica, der er et af de mest eksklusive spisestel i verden.
  3. Byt med venner og familie: Et rigtig godt tip til denne trend er at gå på jagt hos venner og familie. Er de med på ideen, kan man måske ligefrem bytte sig til de små skatte, og få skabt et personligt bord med forskellige moderne spisestel.
  4. Find brugte skatte: Der kan også blive lejlighed til nogle hyggelige timer på markeder og i antikforetninger, som ofte bugner af enkelte tallerkener, skåle og andre dele til stel. Traditionelt har det nemlig været svært at sælge, hvis der ikke var et helt spisestel til 12 personer. 

moderne spisestel 2022


Miks og match dit stel med måde

Er du til miks og match, men bange for at det bliver for stort et virvar på bordet, kan du fx supplere sit spisesæt med forskellige glas og bestik

Et godt bud på drikkeglas til det moderne udtryk er Vintage fra House Doctor som kan købes online hos os. De fine glas kommer i et sæt af 6 glas, som er struktureret på tre forskellige måder. De er derfor uens, men hænger alligevel sammen i udseende. Dette princip kan du videregive til din borddækning generelt, hvor du mixer og matcher stel, bestil og glas - med måde.


De 5 mest trendy stel lige nu

Musselmalet fra Den Kongelige Porcelænsfabri

Musselmalet er noget af det mest klassiske inden for porcelæn, men fortsat det mest foretrukne moderne stel. Det er også et brand som har forstået at forny sig i gennem mange år. Blandt andet fås den fine grafiske Mega Mussel, men også i det velkendte motiv findes mange varianter. De smukkeste er nok middags tallerkener med blondekant, men også det mere hverdags egnede udvalg i forskellige farver er skønne på middagsbordet.

Mågestel fra Bing & Grøndahl

Mågestellet er kommet stærkt tilbage fra sin undervurderede placering som kitsch. Det er et smukt moderne stel i klassiske porcelænsfarver. Det er trods sit sarte ydre et praktisk stel, da det både fås med og uden guldkant.

House Doctor Rustic stel

Med Rustic har House Doctor fremstillet en storsælger, som både er praktisk og giver det helt rigtige håndlavede keramik touch på spisebordet. Det ultramoderne design taler lige ned i tidens keramik-trend og giver et dejligt roligt flow i borddækningen.

Kähler Hammershøi stel

Er du mere til den klassiske hvide tallerken, så er Hammershøi fra Kähler et rigtig godt bud. Serien er dekoreret med en rillet kant, som danner en smuk ramme om det vigtigste - Maden. Rillen er taget fra kunstneren Svend Hammershøis egen produktion, men stellet, der blandt andet byder på desserttallerken og dyb tallerken, er designet så sent som i 2015.

Würtz Keramik stel

Den ægte middagstallerken i stentøj, og i den eksklusive ende, finder vi hos K.H. WÜRTZ. Det tidløse keramik har en rå og nordisk stil, og er et godt bud på et fremtidssikret valg af spisestel, samtidigt med at det er trendy.

moderne spisestel 2022


Gamle versus nye spisestel - Hvad skal jeg vælge?

 • Gamle spisestel: De klassiske stel har den store fordel, at der ofte fås utallige dele til dem. Ikke alle moderne spisestel har fx frokosttallerken eller desserttallerken. Vælg derfor et klassisk stel, hvis du gerne vil have flere dele til dit stel.
 • Nye spisestel: Moderne stel vejer ofte mere og årsagen til at mange vælger især stentøj fra er, at de er tunge. Ikke alle bryder sig om den skrabende lyd af bestik på stentøj, så lyden er også værd at tage med i sine overvejelser. Som hverdagsstel er stentøj dog ofte at foretrække fremfor porcelæn, da det er langt mere holdbart overfor stød og slid. Nye stel vil også typisk kunne komme i opvaskemaskinen.

moderne spisestel 2022

 

Find kaffestellet frem fra gemmerne

En smuk tradition, som har været i glemmebogen længe, er kaffestel. Efter Corona er den hjemlige hygge kommet helt i fokus, og med den følger også det fint dækkede kaffebord. Kaffekopper med underkop er typisk en del af de ældre stel, og fås ikke typisk ved de nye stel.
Prøv at lægge mærke til hvor godt kaffen smager af de tynde porcelænskopper, men køb en termokande, hvis hyggen skal strækkes over længere tid. Brug i stedet kaffekanden til blomster eller kolde drikke, for de fine kander holder ikke på varmen ret længe. 

Indsend en kommentar

 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK
 • Eksempel på produkttitel

  Eksempel på produkttitel

  Forhandler:
  Forhandler
  Normalpris
  19,99 DKK
  Normalpris
  Udsalgspris
  19,99 DKK