Stjæl stilen til dit køkken: Fransk bistro | Brandavenue.dk

Stjæl stilen til dit køkken: Fransk bistro

Pift køkkenet op med elementer fra den franske bistro stil. Lad dit køkken være et sted med plads til både hygge og lækker madlavning, og sørg for at dit køkken bliver et opholdssted og samlingspunkt med hygge, atmosfære og plads til det hele. Uanset om du har et lille køkken eller et stort samtalekøkken kan du stjæle inspiration fra den franske bistro stil - tænk fyldte hylder, køkkenredskaber og krydderier til skue og lækre køkken tekstiler.

Sæt maden i fokus i lækre omgivelser 

Køkkenet er for de fleste hjemmets hjerterum. Der hvor samtalerne flyder, hvor dagens oplevelser deles over gryderne der damper og der hvor vi deler kulinariske minder med venner og familie, både i hverdagen og i mere festlige lag. Når der er plads til leben og maden er i centrum, skaber vi også et køkken som det sted, hvor vi elsker at samles og komme hinanden ved i hjemmet.

Nicolas Vahé køkken, House Doctor vitrineskab

Og hvad mere oplagt end at dekorerer køkkenet i den mest charmerende og familiære stilart vi kender, nemlig den franske bistro køkkenindretning. Her er maden i fokus, potter og pander arrangeret i en perfekt tilfældighed og rummet indbyder til ophold ved køkkenbordet med et glas vin i hånden, imens vi samtaler os gennem opskrifterne. Så lad os sørge for inspiration til at invitere den rustikke bistro-charme indenfor og forvandle køkkenet til et rum med sjæl og hyggelig atmosfære.

Opbevaring i dekorativt design

Uanset om dit hjems køkken er nyt eller har flere år på bagen, er det i virkeligheden få, men dog meget virkefulde elementer som skaber bistrostilarten. Lad os starte ved madlavningen. For når maden er i centrum, er det vigtigt at have midlerne synligt ved sin side, når magien skabes over komfuret. Diverse bakker og kurve er derfor en utrolig dekorativ måde at opstille krydderier og olier. Der findes et hav af opbevaringsbakker og krukker, men for bistro stilen er særligt det mørke træ, stentøj, støbejern og marmor særligt gode materialer til opbevaring der skal kunne være dekorativ og praktisk på samme tid.

House Doctor køkken, Nicolas Vahé køkken

Og det er ikke kun dit salt og peber sæt som du vil have frit udsyn til i din egen franske bistro, i køkkenet. Tilgangen til dine køkkenredskaber og det hurtigt at kunne snuppe en grydeske fra en krukke på bordet, er vigtigt når samtalerne flyder og maden skal spille. Så åben skufferne og frem med bestik, køkkenredskaber, skeer og rivejern. Placer køkkenredskaberne ved komfurets side i en dekorativ krukke i charmerende keramik med smuk glasering, hæng dit forklæde, viskestykke og hør grydelapper til fri skue i køkkenet og placer dit favorit skærebræt op ad væggen, så du ubesværet kan være en haj i dit køkken og virkelig udnytte dit køkkentilbehør - og potentiale.

Charme med det rå design

Bistro stilen spiller på tilfældighed, funktion og varme i indretningen af dit køkken. Bring derfor charmen videre i rummet og tilsæt køkkenet rustikke elementer fra gulv til loft, så du fuldender looket og indretningen. Brugen af hylder i køkkenet er ikke blot en velfungerende, praktisk foranstaltning. Det opløfter rummet når det er muligt at udstille glas, kopper og kander og diverse smukke serveringsfade, arrangeret pænt ved siden af en kogebog eller dekorative kurve til opbevaring. Pludselig er køkkenet et charmerende og stileligt gennemført køkken, hvor praktik og indretning smelter sammen og skaber et færdigt look.

Og til en køkkenindretning der skal invitere til samvær over maden, er små detaljer som en rå metal skammel eller en barstol ved siden af køkkenbordet essentielle, for at skabe en indbydende atmosfære for opholdet i køkkenet. Du er nu klædt på til at skabe en køkkenindretning der omfavner liv, kærlighed til maden og glæde i hjemmets hjerterum.

Indsend en kommentar